SportNieuws


05-10-2022

sem-scheperman-contract_570_mbnes-06082022.jpg
Nico Jan Hoogma blij met contractverlenging Sem Scheperman. (foto: Heracles/NES Images)

Talent Sem Scheperman langer bij Heracles

ALMELO – De 20-jarige Holtenaar Sem Scheperman heeft zijn contract bij Heracles Almelo verlengd tot medio 2025, waarbij de Almeloërs de optie hebben het contract met een jaar te verlengen. De middenvelder kwam in maart jl over van de gezamenlijke opleiding van Heracles Almelo en FC Twente en deed dat kennelijk succesvol.
Technisch directeur Nico Jan Hoogma; “Sem heeft zich in de afgelopen maanden uitstekend ontwikkeld. Hij kwam dit seizoen in nagenoeg alle wedstrijden in actie en dat is veelzeggend over zijn waarde voor onze ploeg.
De Holtenaar die op 11 mei aan het slot van het seizoen zijn debuut maakte in toen nog de eredivisie, werd sindsdien 10 keer ingezet in de hoofdmacht van de Heraclieden.
Scheperman; “Deze contractverlenging voelt voor mij als een mooie beloning, dus ik ben trots dat ik nu in het bijzijn van mijn familie een nieuw contract kan tekenen bij de club waar ik me thuis voel en kan blijven ontwikkelen.
“Dat we zijn contract openbreken en verlengen is dan ook een beloning voor zijn inzet en voortgang”, aldus Hoogma

15-03-2022

chiel-olde-keizer_heraclesnes.jpg

Denekamper Chiel Olde Keizer naar Heracles

ALMELO – Dominique Scholten, manager van de FC Twente/Heracles Academie is er maar wat blij mee dat Chiel Olde Keizer wordt ‘afgeleverd’ bij Heracles Almelo. De achttienjarige Denekamper is het tweede talent, na onlangs Sem Scheperman, dat een profcontract krijgt in Almelo. Sinds januari trainde Scholten mee bij de Heraclesselectie met kennelijk voldoende progressie om hem een tweejarig contract aan te bieden met de optie voor de club die periode nog met een jaar te verlengen. Olde Keizer sluit daarmee een periode van tien jaar af bij de gezamenlijke opleidingsacademie van de Twentse profclubs. Heracles-manager Tim Gilisen heeft vertrouwen in de jeugdige Denekamper en ziet bij hem veel potentie.
 

15-01-2016

b08db93c69c049c2349e4fab16fd42a7-1080x600.jpeg

Ziyech loodst FC Twente langs slap Heracles

ENSCHEDE – Het eerste halfuur ging de Twentse derby qua voetbal nog gelijk op, totdat Hakim Ziyech de Enschedeërs op 2-0 zette. Een kwartier eerder maakte Chinedu Ede al de 1-0 uit de rebound toen Castro een van richting veranderd schot van Ziyech nog te nauwer nood keerde. FC Twente kwam met de ruime voorsprong beter in haar spel en was vooral in de omschakeling beter terwijl Heracles wel het balbezit koesterde maar geen druk kon uitoefenen.
Weghorst had vlak voor de rust het tij nog kunnen keren toen hij van dichtbij de bal op de borst aannam en in de draai op het doel van Marsman poeierde. Deze had echter een ongekende reflex in huis waarbij hij de bal over de lat werkte.

In de tweede helft duurde het opnieuw een kwartier voordat een doelpunt viel. Gutierrez kon op rechts vrij aannemen en Ede op maat bedienen zodat deze Castro kansloos liet. Even daarvoor had invaller Van Ooijen al de kans gemist op de aansluittreffer voor Heracles. Trainer Stegeman had met de rust al Van Ooijen en Gladon ingebracht voor Zomer en Gosens om aanvallend meer te brengen maar het spel werd er niet beter op. Toen FC Twente via de mee opgekomen Ter Avest ook nog de 4-0 liet aantekenen, bracht Stegeman alsnog Bosz in maar ook dat bracht geen verbetering in het spel van de Almeloërs.

Trainer Stegeman toonde zich na afloop flink teleurgesteld en sprak zelfs over een wanprestatie omdat zijn spelers zich niet aan de opdrachten hadden gehouden. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen De Graafschap, zal hij zijn mannen dus weer op scherp moeten zetten.
Zijn collega Hake juichte over deze vooraf niet verwachte ruime winst; ‘Het was natuurlijk maar één wedstrijd, maar dit hebben we nodig om vertrouwen op te doen.’ 

FC Twente – Heracles 4-0 (2-0)
1-0 Ede (16), 2-0 Ziyech (30), 3-0 Ede (60), 4-0 Ter Avest (62)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Blom

Geel: Tapia, Gutierrez (FC Twente), Bruns (Heracles)

OPSTELLINGEN
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Tapia, Schilder; Mokotjo (Van der Heyden/84), Ziyech (Agyepong/80), Gutierrez; Ede, Oosterwijk (Eghan/80), Cabral.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer (Van Ooijen/46), Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Darri, Weghorst (Bosz/64), Gosens (Gladon/46).

Fotoreportage: 19 foto's

11-01-2016

Tannane rond met Saint-Etienne, Heracles niet

ALMELO – Heracles-talent Oussama Tanane had niet langer geduld en reisde vanmorgen af naar Saint Etienne ondanks dat Heracles Almelo en de speler een principeovereenkomst hebben met FC Malaga. De Spanjaarden zouden uiterlijk maandag laten weten of de Spaanse voetbalbond de transfer goedkeurt maar Tannane en zijn zaakwaarnemer Robbie Witsche kozen er toch voor om voortijdig naar Frankrijk te gaan waar de persoonlijke voorwaarden nog beter leken. Zaakwaarnemer Witsche liet Heracles vooraf weten dat ook Saint Etiennen aan de verkoopvoorwaarden zou voldoen maar dat blijkt na een dag in Frankrijk toch iets anders te liggen, meldt Tc Tubantia.
Kortom Tannane kiest alsnog voor Saint Etienne waardoor Heracles Almelo nog wat problemen op te lossen heeft.
 

11-01-2016

alflen-terug-bij-heracles.png

Robbie Alflen wordt assistent-trainer bij Heracles

ALMELO – Het plotselinge vertrek van Hendrie Krüzen naar Maccabi Tel Aviv als assistent van trainer Peter Bosz noopte Heracles Almelo om te zien naar een opvolger. Dat werd een oude bekende. Robbie Alflen, vorig seizoen nog hoofdtrainer bij FC Utrecht, komt terug bij Heracles Almelo waar hij in het verleden als speler al eens twee jaar acteerde (97/99) en zelfs het laatste doelpunt in het oude stadion van Heracles aan de Bornsestraat maakte.
Als voetballer speelde Alflen voor FC Utrecht, Ajax, Vitesse, Sparta, Heracles Almelo en Cambuur Leeuwarden. Bij Ajax liep hij een zware blessure op waarna hij nooit meer zijn oude niveau haalde. Als trainer was hij actief bij Haarlem en FC Utrecht en completeert nu de trainersstaf bij Heracles Almelo.
‘We wilden graag iemand met ervaring, die op een hoog niveau heeft gespeeld, tactisch vermogen heeft en een teamspeler is. We hebben er uitgebreid met de staf over gesproken en zijn bij Alflen uitgekomen’, aldus Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma.
 

19-06-2015

judobandexamen.jpg

Succes bij judoexamens voor hogere band

TUBBERGEN – Judovereniging THAG organiseerde deze week examenwedstrijden voor een hogere band. De deelnemende judoka’s hadden in aanloop daarvoor al een half jaar geoefend. Iedere judoka die start met judo begint met de witte band, en ieder half jaar mag hij of zij laten zien hoeveel worpen en grondtechnieken hij of zij kent. Naar gelang de hoeveelheid worpen gaat de judoka een slip of hele band vooruit. Die zijn in een bepaalde volgorde van kleur. Op de witte band komt een gele, oranje, groene, blauwe, bruine slip, vervolgens wordt de hele gel band behaald. Dan weer een oranje, groene, blauwe of bruine slip, gevolgd door de oranje band. Op de oranje band kunnen weer de slippen groen, blauw of bruin, waarna de judoka op mag voor de groene band. Daar passen nog de blauwe en bruine slip op, waarna de blauwe band komt, eventueel met een bruine slip en tot slot kan de judoka op voor de bruine band bij de vereniging. Dit kan t/m de bruine band nog allemaal bij de vereniging, de zwarte band alleen bij de Judo Bond Nederland.
Vanaf 12 jaar wordt er niet meer met slippen gewerkt en behaald men alleen hele banden. De judoka’s van Judovereniging THAG hadden veel geoefend en het vele meegekomen publiek genoot zichtbaar. Niet alle judoka’s gaan op voor een volgende band, veel judoka’s mogen ook een proefexamen doen, om zodoende te weten waar ze nog voor moeten oefenen – het komende half jaar.

Onder leiding van Roy Wesselink en Joppe Baalhuis hebben de judoka’s tijdens de examens verbluffend veel goede technieken laten zien met het volgende resultaat:

• Tim Volmerink – Wit met blauwe slip
• Douwe Lesscher – Geel
• Stijn Wolbert – Geel
• Sem ten Winkel – Geel
• Amelie den Ottolander – Geel met groene slip
• Auke Klaren – Geel met groene slip
• Bent Lucas – Geel met groene slip
• Senna de Hollander – Oranje
• Julia den Ottolander – Oranje
• Stan Wolfkamp – Oranje
• Isa den Ottolander – Oranje met groene slip
• Yin Fischer – Oranje met blauwe slip
• Sophie Ballast – Blauw
• Ramon Dijkstra – Groen
• Guus Reinders – Groen
• Anna Hulshof – Groen
• Anne den Ottolander – Groen met blauwe slip
• Elise Hulshof – Groen met bruine slip
• Mart Koopman – Blauw
• Sifra van Leeuwen – Blauw
• Dennis Dijkstra – Blauw

Meer info: www.jvthag.nl

17-06-2015

bruggink-ar2009-derby.jpg
Gert Jan Bruggink ging in 2009 juichend over de laatste derby-hindernis in Almelo

Drukke hippische kalender in Twente

GEESTEREN/ALMELO – Het is druk op de hippische kalender. Reden voor CSI Twente te zoeken naar andere data. Daarmee overlapt het de ponydagen van de 49e Almelose Ruiterdagen die vrijdag van start gaan en in totaal ruim 2.000 combinaties telt op de startlijsten. Dat aantal telt het CSI in Geesteren bij lange na niet hoewel de organisatie de afgelopen jaren de ogen goed de kost heeft gegeven in Almelo en de rubrieken voor landelijke ruiters flink heeft uitgebreid.
In de 3-sterrenwedstrijden moet men in Geesteren een flinke veer laten. De organisatie kan en wil de concurrentie niet aan met de internationale kalender waar veel prijzengeld te verdienen valt. Met twee leden van het gouden Nederlandse WK-team, het aanstormende talent Bertram Allen, zes oud-winnaars en de top drie van de vorige editie ook dit jaar in het deelnemersveld, blikt de organisatie van de klassieker CSI Twente in Geesteren optimistisch vooruit naar de 41ste uitgave van het evenement. “In een periode dat de hippische kalender oververhit is geraakt, mogen we daar best blij mee zijn”, vindt voorzitter Gerard Maathuis.
Het CSI Twente heeft al eerder aangekondigd niet te willen en kunnen meedoen in de wedren van concoursen waar enorm veel prijzengeld te verdienen valt. “We moeten realistisch zijn”, vindt Maathuis, “anders overkomt ons hetzelfde als veel wedstrijden met een lange traditie die ondertussen gewoon zijn omgevallen.”
In Geesteren begint het CSI Twente op dinsdag 23 juni en wordt het slotnummer de Grote Prijs van Twente gereden op zondag 28 juni. Het hele programma en de entreekosten vindt u hier.
In Almelo start men op vrijdag 26 juni met de ponydagen waaraan zo’n 750 combinaties uit heel Nederland deelnemen in springen en dressuur. De week daarop volgend zijn de paardendagen met bijna 1.400 combinaties aan de start. Op dinsdag 30 juni komen de nationale toppers al aan de start in het springen 1.40 m. en de ZZ en Z rubrieken. Onder hen Anne-Liza Makkinga, Frank Buitenhuis, Remco Been, Eric ten Cate, Bas van der Aa, Sjaak Sleiderink en Hendrik-Jan Schuttert.
De Grote Prijs van Almelo wordt verreden op zaterdagavond 4 juli en de zware derby om de Bolk Transport Trial Jumping Trofee wordt op de slotdag 5 juli verreden. De entree in Almelo is gratis. Kijk hier voor het programma.
 

15-06-2015

darius_dhlomo_overleden_drieluik.png

Oud-Heraclied Darius Dhlomo overleden

ENSCHEDE/ALMELO - Darius Mfana Temba Dhlomo werd op 9 augustus 1931 geboren in het Zuid Afrikaanse Durban, waar hij ook opgroeide en voetbalde bij de Baumann-ville City Blacks. Naast voetballer was hij ook een begaafd bokser en Afrikaans nationaal kampioen in het middengewicht. Maar Darius was meer. Als lid van het ANC verzette hij zich tegen de apartheid en leerde hij ook Nelson Mandela kennen met wie hij met enige regelmaat een partijtje sparde in de boksring. Zijn politieke activiteiten noopten hem om uit Afrika te vertrekken en dat werd Nederland waar hij in 1958 ging voetballen bij Heracles in Almelo. Hij kwam er zijn landgenoot Steve ‘Kalamazoo’ Mokone weer tegen en het waren de eerste zwarte profvoetballers op de Nederlandse velden. Het was een nieuwe wereld, want samen met blanken onder de douche was voor Zuid Afrikanen ondenkbaar, vertelde hij later naar aanleiding van het uitgeven van een boek over zijn leven.
Darius Dhlomo was tevens een groot liefhebber van jazz. Saxofoon spelen leerde hij dan ook van de Almeloër Emmy Twilhaar in de wijk De Riet. Terwijl Mokone dan voetbalde met de kinderen uit de buurt op een trapveldje vlakbij, volgde Dhlomo trouw zijn muziekles.
Naast muziek en voetbal bokste Dhlomo in Nederland nog veertien profpartijen waarvan hij er elf won, twee verloor en één wedstrijd onbeslist eindigde. Één partij won hij ook in de kleedkamer van Heracles waar een teamgenoot knock out ging na een verkeerde opmerking.
In 1962 vervolgde hij zijn voetballoopbaan bij Vitesse om via DHC (Delft) weer terug te komen in Twente bij Tubantia in Hengelo. Zijn profcarrière eindigde bij Enschedese Boys waar teamgenoot Abe Lenstra hem nog het schaatsen bij bracht.
Maatschappelijk werkte Dhlomo aan een andere loopbaan. Hij behaalde zijn akte en werd onderwijzer en later maatschappelijk werker. Ook politiek bleef hem boeien. Ruim acht jaar maakte hij deel uit van de gemeenteraad in Enschede als lid van de PvdA. Naar zijn geboorteland kon hij echter niet omdat hij als ANC-strijder ook in Nederland de apartheid bleef bestrijden. Daardoor mistte hij de begrafenis van zijn broer en zus. Pas nadat de apartheid in 1992 werd opgeheven, kon hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland. Hij ontmoette er nog kort zijn jeugdvriend Nelson Mandela.
In Enschede bleef Darius Dhlomo actief als muzikant en zanger met zijn orkest Tympany Six naar voorbeeld van zijn idool Louis Jordan, tot zijn gezondheid het noopte om te worden verzorgd in verpleegtehuis Bruggerbosch waar hij op 13 juni jl. op 83-jarige leeftijd overleed.

Fotoreportage: 1 foto's

12-06-2015

paul_gladon_tekent_bij_heracles_almelo.jpeg

Paul Gladon naar Heracles en AZ wil Linssen

ALMELO – In Alkmaar toont men belangstelling voor Bryan Linssen. De aanvaller kwam in 2013 van VVV over naar Heracles Almelo en scoorde opeenvolgend 11 en 10 doelpunten in twee competities. Hij heeft nog een contract bij Heracles tot de zomer van 2016.

<< Deze week trok Heracles Almelo spits Paul Gladon aan. De 23-jarige komt transfervrij over van Sparta Rotterdam. In de afgelopen twee Jupiler-seizoenen scoorde hij in totaal 30 keer in dienst van achtereenvolgens Fc Dordrecht als Sparta-huurling en Sparta. Gladon had dit seizoen een 'haat/liefde' verhouding met de supporters van Sparta omdat hij in het seizoen 2013-2014 als huurling bij Fc Dordrecht de Rotterdammers uit de nacompetitie stootte door tegen Sparta te scoren en zo het promotiefeest van Fc Dordrecht mede bewerkstelligde.Sparta trok de Hoofddorper aan bij de A-jeugd en genoot daar verder zijn opleiding. Gladon tekende meteen na het eerste gesprek bij Heracles voor 3 jaar en koos derhalve niet voor Go Ahead Eagles uit Deventer dat hem eveneens wilde inlijven.

De Almeloërs kwamen eerder deze week ook rond met verdediger Tim Breukers. De huurling van Fc Twente keerde het afgelopen seizoen terug in Almelo en tekende alsnog een tweejarig contract. Omdat Heracles eerder al Wout Droste aantrok van Cambuur, strijden beiden dus om de rechtsbackpositie.

04-06-2015

gosens-droste.png

Gosens en Droste naar Heracles Almelo

ALMELO – Twintig jaar is het Duitse voetbaltalent Robin Gosens. Vitesse leende hem anderhalf seizoen uit aan Fc Dordtrecht waarvoor hij 16 keer uitkwam in de Jupiler League en 31 keer in de eredivisie. Hij kon terug naar Vitesse en ook andere clubs toonden hun interesse. Toch koos de linkermiddenvelder voor Heracles Almelo dat de deal met Vitesse rond maakte tot vreugde van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die in hem een groot talent ziet die wil knokken voor resultaat: “Robin is een linkshalf die eventueel ook als linksback uit de voeten kan. Het is een talentvolle speler die zich het afgelopen seizoen bij FC Dordrecht uitstekend heeft gemanifesteerd.”

De geboortige Oldenzaler Wout Droste tekende eveneens een overeenkomst met Heracles Almelo. Na vier jaar Cambuur Leeuwarden was de 26-jarige toe aan een nieuwe omgeving en vond dat in Almelo.
“Hartstikke leuk om terug te zijn hier. Ik woonde vier jaar ergens anders en dan spreek je je vrienden toch veel minder. De helft van mijn vriendengroep is voor Heracles Almelo, maar de andere helft voor FC Twente. Zij zullen vanaf nu echter ook voor Heracles Almelo juichen”, denkt Droste. “Of het invloed heeft op het aantal verkochte seizoenkaarten? De club gaat het niet merken aan het budget of de begroting, maar ik weet zeker dat mijn vrienden wel een paar stoeltjes kopen”, lacht de in Miami vakantievierende aanwinst die erg veel zin heeft in de komende seizoenen.

De komst van Droste lijkt een domper op te leveren voor Fc Twente-huurling Breukers die bij Heracles juist het plezier weer terug kreeg in voetballen.

29-05-2015

bruns-logo-fij.png

Bruns en Fij verlengen contract bij Heracles

ALMELO - Thomas Bruns heeft bijgetekend tot de zomer van 2017. De 23-jarige Wierdenaar speelde tot nu 110 wedstrijden voor Heracles Almelo en scoorde 15 keer. De nummer 10 kon al in de winterstop bijtekenen maar vond dat toen te vroeg en wilde zijn kans op een grotere club afwachten.

Ook doelman Renze Fij tekende eerder vandaag voor twee jaar bij. Hij kwam in 2012 naar Heracles en is de derde doelman van de zwart-witten. Voordien speelde hij bij FC Twente, Go Ahead Eagles, FC Groningen en SC Veendam.

29-05-2015

spandoek-a1_img_2551.jpg

De poort naar Twente is nu zwart-wit

ENTER – Eens kleurden de viaducten over de A1 rood-wit maar vanavond om 19.03 uur precies keken de passanten bij Enter naar een reusachtig spandoek met het trotse nieuwe logo van Heracles Almelo in zwart-wit.
De club die aan de vooravond staat van het elfde opeenvolgende seizoen in de eredivisie, timmert aan de weg met een grootse verbouwing van het stadion en daar past een nieuw logo bij met gevoel voor traditie. Althans dat mag de conclusie zijn van het teamwork van supporters, clubleiding en de ontwerpers van Morskieft in het karaktervolle pand Dock 36 langs de A1 in Enter.
In het ontwerp keert de Griekse mythologie terug met een karaktervolle kop van de held Heracles (in het Latijn Hercules). Het jaar van oorsprong staat er in en de ruitjes van Almelo maar dan wel blauw zoals het hoort. Het wachten is nu op de nieuwe wedstrijdoutfit want bij Heracles wordt al het nieuws gedoseerd de wereld in geslingerd!

Update:
Later op de avond het bericht dat Thomas Bruns heeft bijgetekend tot de zomer van 2017. De 23-jarige Wierdenaar speelde tot nu 110 wedstrijden voor Heracles Almelo en scoorde 15 keer. De nummer 10 kon al in de winterstop bijtekenen maar vond dat toen te vroeg en wilde zijn kans op een grotere club afwachten.

Ook doelman Renze Fij heeft vandaag voor twee jaar bijgetekend. Hij kwam in 2012 naar Heracles en is de derde doelman van de club. Voordien speelde hij bij FC Twente, Go Ahead Eagles, FC Groningen en SC Veendam.

Fotoreportage (7 foto's)...

27-05-2015

simon-cziommer-exit-bij-heracles.jpg

Pijnlijk vertrek Cziommer bij Heracles Almelo

ALMELO – Hij wilde nog zo graag een jaartje door bij Heracles Almelo, routinier Simon Cziommer (34) maar de leiding van Heracles Almelo koos er voor om geen nieuw contract aan te bieden, zo werd Cziommer woensdag in een gesprek medegedeeld. De geboortige Duitser moet dus noodzakelijker wijze op zoek naar een andere club die nog een jaartje met hem door wil.
Cziommer is dus vrij om te gaan en staan waar hij wil en er zal vast nog wel een club zijn die het in hem ziet zitten, want hij was ontegenzeglijk op het veld en in de kleedkamer het afgelopen moeizame seizoen van nut voor Heracles Almelo.

Milano Koenders
Verdediger en Surinaams international Milano Koenders (28) moet eveneens op zoek naar een nieuwe club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Koenders kwam vanaf 2012 tot 53 duels waarin hij niet scoorde.

Daan Rienstra
Ook de 22-jarige Daan Rienstra vertrekt bij Heracles Almelo. Transfervrij maakt hij de overstap naar RKC Waalwijk voor een 2-jarige verbintenis. Bij Heracles speelde hij bij de beloften en kwam slechts een keer in actie voor de hoofdmacht.

26-05-2015

triade-gymvereniging-almelo.png

Fusie gymwereld regio Almelo kleiner dan beoogd

ALMELO – De medio 2012 aangekondigde megafusie van vijf gymnastiekverenigingen binnen de regio Almelo, is het uiteindelijk niet geworden. Toch komt er een fikse bundeling van krachten door het samengaan van O.S.S.-W.I.K. (1908) S & V Aadorp en G. & A.V. Sparta (1935). De nieuwe naam wordt TRIADE Almelo en de club geeft les in o.a. Aadorp, Almelo, Mariaparochie, Ootmarsum en Tubbergen.
De naam TRIADE is Grieks en staat voor drie bij elkaar behorende personen, zaken of begrippen en dus volkomen toepasbaar.
Op 24 juni a.s. moet de fusie bekrachtigd worden. Overigens blijft de club TRIADE lid van het overkoepelend orgaan FAG (Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen) waar de in het fusieoverleg afgehaakte clubs Achilles W.I.L. en Odin’92 eveneens lid van zijn en onder de vlag van FAG een gezamenlijk springteam voeren dat traint in de Twentse topsporthal IISPA.
Voor de fuserende verenigingen is de fusie een antwoord op de alsmaar op sport bezuinigende gemeentelijke overheid die bezuiniging vertaald in hogere huurtarieven van sportaccommodaties. Door de fusie kan de nieuwe club zaalcapaciteit beter benutten en ook administratief bezuinigen. Ook komt er één website voor de gefuseerde clubs.

23-05-2015

Springruiters tweede in Landenwedstrijd Rome

ROME – De Nederlandse springruiters zijn op een hele mooie tweede plaats geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome. Alleen de Britten deden het beter. Zijn maakten maar 1 tijdfout over twee manches. Onze wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder finishten met slechts vier strafpunten. “Heel goed, we zaten er heel dichtbij”, aldus een tevreden bondscoach Rob Ehrens. Lees verder

22-05-2015

seizoenkaart-heracles-bestellen.png

Heracles start met vrije voorverkoop seizoenkaart

ALMELO – De voorverkoop van seizoenkaarten voor Heracles Almelo onder bestaande jaarkaarthouders is bijzonder goed verlopen. Naar gelang men langer een seizoenkaart heeft, kon men op volgorde van jaren een seizoenkaart aanschaffen en daarbij gingen al 4.800 seizoenkaarten over de toonbank. Nu is de vrije verkoop gestart en Heracles Almelo verwacht dat ook nu de belangstelling groter is dan voorgaande jaren. Na handhaving in de eredivisie en vooral door de vernieuwing en uitbreiding van het stadion met een tweede ring naar 12.500 toeschouwers verwacht men bij de zwart-witten extra verkoop. Daarbij richt men zich vooral op Almelo zelf en de gemeenten in de regio. Vooral benoorden Almelo ziet de leiding van de club kansen om Heracles Almelo beter in de markt te zetten.
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma liet zich eerder al uit dat de club rekening houdt met een bezetting van 80 procent waardoor er nog zo’n 2.000 vrije kaarten per thuiswedstrijd in de verkoop kunnen. In die cijfers is geen rekening gehouden met de seizoenkaarthouders voor business-seats. Lukt het de club om die doelstelling te halen, stijgt de begroting van de club volgens de financiële planning van net 8 miljoen euro naar een slordige 10 miljoen euro per jaar. De seizoenkaartverkoop is daar overigens maar een bescheiden aandeel in. De grootste klapper moet vallen in de verhuur van extra VIP-ruimte en reclameinkomsten. Daarvoor acht Hoogma vooral de sfeer in het stadion van groot belang zodat supporters daarin toch een belangrijk aandeel hebben.

Nieuw clublogo
De vernieuwing en uitbreiding van het stadion vormt voor de club, waarvan de historie in 1903 begon, tevens de aanleiding om het clublogo aan te passen. In de komende dagen lanceert de club elke dag een stukje van het ontwerp dat door Morskieft Ontwerpers uit Enter is ontwikkelt in samenspraak met afvaardigingen van de supportersverenigingen, hoofdsponsor Ten Cate, het clubbestuur, medewerkers en boegbeelden van de club.
lanceringstijdstip van het logo, vrijdag 29 mei om exact 19.03 uur, is een knipoog naar het oprichtingsjaar van de club. Eveneens wordt op dit tijdstip op maandag tot en met donderdag een element uit het nieuwe beeldmerk bekend gemaakt. De exclusieve uitgave ‘Heracles 1903-2015 is in gelimiteerde oplage beschikbaar voor de eerste supporters die zich aanmelden via www.heracles.nl/1903.

20-05-2015

navratil-jaroslav_heracles-almelo.jpeg

Heracles door met Navratil, exit 6 spelers

ALMELO – Heracles Almelo verlengt voor de tweede keer het contract met Jaroslav Navratil. De nu 24-jarige Tsjech kwam eind december 2012 binnen na een geslaagde stage waarop een contract van een half jaar volgde dat in de zomer van 2013 werd opengebroken voor een contract tot de zomer van 2016. Navratil is een snelle spits die in het beloftenteam aan de lopende band scoort en in de eindfase van de afgelopen competitie ook vaak inviel in de hoofdmacht en ook daar tot scoren kwam. Reden om die progressie te belonen. “Jaro heeft zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld en die progressie belonen we nu met een nieuw contract”, zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma hierover.
Bij Heracles Almelo zijn op dit moment 17 spelers zeker van een contract tot de zomer van 2016 of 2017. De club wil voor het komende seizoen zo'n 25 spelers vastleggen. Voor Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Daan Rienstra, Michael Brouwer, Mark Engberink en Travis Brent betekent het een afscheid van de club. “We gaan de selectie inkrimpen van 31 naar 25 spelers. Omdat de leeftijdsgrens in het tweede team is afgeschaft hebben we voor dat team minder spelers nodig. Bovendien gaan we, zoals elk seizoen, doorselecteren”, verklaart algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. Met een aantal spelers worden volgende week nog gesprekken gevoerd.
In AW een groot artikel met Hoogma over de club die koersvast de toekomst in gaat.

Fotoreportage (1 foto's)...
17-05-2015

hera-eagles_1d3_9598a.jpg

Magere winst Heracles op Go Ahead Eagles

ALMELO – Over de wedstrijd van Heracles Almelo tegen GA Eagles valt weinig te vertellen. De Overijsselse derby die nog geen minuut een derby werd, eindigde in een minimale zege voor Heracles met 1-0. Scheidsrechter Higler kon de kaarten op zak houden want de ‘Eagles’ spelen niet alleen nacompetitie om degradatie maar willen ook Europa in middels de Fair Play stand.
Het was Linssen die zijn tiende treffer van dit seizoen liet aantekenen na aangeven door Bel Hassani. Maar voor zijn 12e en 13e treffer faalde hij hopeloos. Dat deed ook de oud-Heraclied Glynor Plet in het shirt van de ‘Eagles’. Koppend was hij drie keer onmachtig en zijn schot in de eindfase werd fraai uit de lucht gepakt door Heracles doelman Castro waardoor Heracles aan de goede kant van de score bleef.
Voor de Deventernaren restte het voordeel dat de nacompetitie vrijdag om 18.30 uur in De Vijverberg kan worden begonnen in de streekderby tegen De Graafschap.

Heracles Almelo - GA Eagles 1-0
(0-0)
1-0 Bryan Linssen (48)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Higler

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer (Schenkeveld/72), Fledderus, Vujicevic, Bruns (Cziommer/63), Bel Hassani, Linssen (Darri/80)), Weghorst, Navratil.
GA Eagles: Cummins, Schenk, Overgoor, Turuc, De Sa (Schalk/72), Amevor, Lambooij, Van Ooijen (Duits/76), Wijnaldum, Verhoek (Reimerink/46), Plet.


Fotoreportage (31 foto's)...

10-05-2015

willen-greve_girlpower111_jst2015.png

Willem Greve wint GP Jumping Schröder

TUBBERGEN – Markeloër Willem Greve is al maanden in goeden doen. Na overwinningen in de GP’s van Jumping Amsterdam, Indoor Friesland en het Franse Hardelot volgde vandaag de overwinning in de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen. Met de negenjarige vosmerrie Girlpower III bleef Greve in de barrage niet alleen foutloos maar was hij ook ruim sneller dan zijn twee concurrenten Tom Brinkman met Upgrade en Mischa Everse met Amarillo die respectievelijk tweede en derde werden.
Het waren de enigen die het selectieve basisparcours op 1,45 meter van bouwer Jos Brinkman uit Albergen foutloos wisten af te leggen. In de barrage lukte dat alleen winnaar Willem Greve en Tom Brinkman, de zoon van de internationale parcoursbouwer.

<< Winnaar Greve erkende na afloop dat het een knap moeilijke proef was. "Het stond echt aan de maat en er moest absoluut voor gereden worden”, aldus de Markeloër.

Klik hier voor alle uitslagen tijdens Jumping Schröder Tubbergen 2015.

 

10-05-2015

depay-breukers-avdic.jpeg

Kampioen PSV maatje te groot voor veilig Heracles

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft niet kunnen stunten tegen kampioen PSV. De Almeloërs waren min of meer al veilig op basis van het doelsaldo en zijn dat ondanks de 2-0 nederlaag door doelpunten van Depay en Willems nu helemaal doordat NAC in Alkmaar met 3-2 verloor van AZ.

Het duel in Eindhoven stelde het eerste half uur nauwelijks iets voor tot Depay van ver een vrije trap verzilverde door doelman Castro het nakijken te geven (1-0). Twee andere vrije trappen van Depay werden door Castro onschadelijk gemaakt en ook PSV-spits De Jong kopte van dichtbij over.
Pas in de tweede helft leefde de wedstrijd weer op toen Maher buiten bereik van Castro zijn schot op de paal zag eindigen. Heracles probeerde het wel maar kon aanvallend nauwelijks iets op de mat brengen. Willems wist echter de voorsprong te verhogen doordat het afstandsschot licht werd getoucheerd waardoor Castro opnieuw het nakijken had (2-0). Bel Hassani had de eretreffer op zijn schoen maar zijn schot ging buiten bereik van PSV-doelman Pasveer rakelings over. Maher en De Jong hadden daarna het vizier niet scherp en ook Depay zag vlak voor zijn erewissel doelman Castro nog zijn schot pareren.
Heracles-trainer Stegeman reageerde laconiek na de wedstrijd; “Wij hebben hier achter de bal aangelopen en volkomen verdiend verloren.” Ook Philip Cocu leverde weinig commentaar; “Wij hebben prima vanuit de organisatie gespeeld maar wel wat kansen laten liggen.”

PSV - Heracles Almelo 2-0
(1-0)
1-0 Depay (32), 2-0 Willems (64)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Breukers, Weghorst

Opstellingen:
PSV: Pasveer, Tamata (Alberto/90), Rekik, Bruma, Willems, Wijnaldum, Maher, Guardado, Locadia (Bergwijn/79), De Jong, Depay (Vloet/86).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns (Bel Hassani/71), Vujicevic, Avdic (Rienstra/87), Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/58).

 

09-05-2015

Judith Vetker wint Z tijdens JS Tubbergen

TUBBERGEN – De Wierdense Judith Vetker werd met Copacanana de winnares van het Z-springen op vrijdag tijdens het hippische Jumping Schröder Tubbergen op de fraaie terreinen van de gebroeders Wim, Ben en Gerco Schröder aan de Reutummerweg 43a in Tubbergen. (vanuit de lucht)
Vetker bleef foutloos in 56,20 seconden en eindigde nipt voor Björn Egberink met Wiskemann Z in 56,23 seconden. Bart Haselbekke eindigde met Chase wat ruimer op afstand in 58,22 seconden.
Bij de 5-jarige springpaarden waren eerste plaatsen voor Marco Brinkman (Twello) met Ducati Z en Danny Willems met Falcon.
Bij de 4-jarige springpaarden gingen de overwinningen naar Marco Brinkman met Giovanni’s en Zöi Snels met de hengst Grandorado.
De jury werd bij de jonge springpaarden gevormd door collega-ruiters en niet door erkende juryleden van de KNHS. Langs de zijlijn een puntje van kritiek omdat de handelaren daarmee een wellicht te grote invloed krijgen op de waarde van jonge talentvolle springpaarden.
Jumping Schröder Tubbergen is tot en met zondag gratis toegankelijk.

Kijk hier voor alle uitslagen

 

09-05-2015

thag-naar-nk.jpg

Judo THAG met vier teams naar NK

TUBBERGEN – Judovereniging THAG zal tijdens het aankomend NK maar liefst 4 teams aan de start verschijnen. Voorzitter Loes Ritzen is maar wat trots op de prestaties van haar jeugdleden tijdens de finale van de districtscompetitie.

Geplaatst zijn:
Jongens – 12 jaar: Quin Koebrugge, Mika Sanders, Gijs Harbers, Bram Heetkamp/Job de Witte, Dennis Dijkstra.
Jongens – 15 jaar: Max Rudiger/Daan Heetkamp, Wouter Tijink, Jeroen de Gelder/Damiano Bordenga, Bo Sanders.
Dames combiteam – 15 jaar: Tess Krisman, Femke de Witte, Fabienne Enklaar, Naomi Loffeld, Carmen Dijkstra.


Het combinatieteam SJO-THAG bij de jongens - 15 jaar werd vorig jaar al districtskampioen en was dus al geplaatst voor het NK.

07-05-2015

Recorddeelname toernooi Sv Vasse

VASSE – Sv Vasse ziet een recorddeelname tegemoet aan het FC Twente Supporterstoernooi op sportpark 't Lankamp op 15 mei a.s. Liefst 32 teams, waaronder elf vrouwenteams maken hun opwachting op de vrijdag na Hemelvaartsdag om te strijden om de Twentse Klasse oet Vasse Bokaal.

07-05-2015

heracles-tencate.png

Heracles wil van kampioen PSV winnen

ALMELO – De spelers van Heracles Almelo trekken alles uit de kast voor een stunt in de uitwedstrijd tegen kampioen PSV. Bevrijdt van degradatiezorgen (op doelgemiddelde) rest de Heraclieden nog twee wedstrijden, tegen PSV uit op zondag 10 mei en de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles thuis op zondag 17 mei a.s.
Voor de weer in genade aangenomen Oussama Tannane komen die wedstrijden te vroeg. Het jonge talent heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om zijn drift in toom te leren houden. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2016. Ook keeper Bram Castro (32) heeft nog een contract tot medio volgend jaar. Na een slepende blessure knokte hij zich in het team en pakte belangrijke punten voor de Almeloërs. Of Castro blijft of vertrekt, is echter de vraag? Volgens de Belgische krant ‘Het Belang van Limburg’ wil de kampioen van de tweede klas Sint Truiden, de keeper graag weer voor de derde keer terug halen naar zijn woonplaats na eerder bij PSV en Roda JC te hebben gespeeld. Tegen PSV staat Castro in ieder geval in de basis.
Dat geldt niet voor Jeroen Veldmate en routinier Simon Cziommer. Beiden lijken niet fit genoeg na blessures.
Wie zeker op de bank zit is trainer John Stegeman en dat lijkt ook volgend seizoen zo te zijn. Stegeman volgde na zeven nederlagen op rij bij de start van de lopende competitie trainer Jan de Jonge op. Heracles wil Stegeman een contract aanbieden als hoofdtrainer voor één seizoen. Hendrie Krüzen keert in ieder geval terug in zijn Almelo als assistent-trainer. Hij krijgt een contract voor drie seizoenen en wordt als ‘cultuurbewaker’ gezien door het bestuur van de Heraclieden.
Een ‘blijvertje’ is hoofdsponsor TenCate dat eind vorige week het sponsorcontract met twee jaar verlengde en al 12 jaar hoofdsponsor is. “De verlenging van ons hoofdsponsorschap bestendigt de hechte relatie die Heracles Almelo en TenCate al ruim 12 jaar hebben. Sporttechnische innovatie door middel van moderne kunstgrassystemen staat hierin centraal. Het siert Heracles Almelo dat de club steeds vooraan wenst te lopen met tal van innovaties. De huidige vernieuwing van het stadion is de kroon op dat streven”, zei CEO Loek de Vries die eerder al eens boos weg liep bij de club uit 053 omdat men daar kunstgras afkraakte.
De Amerikaan Trevis Brent lijkt geen ‘blijvertje’ te worden. De man met naast het Amerikaanse- ook het Nederlandse staatsburgerschap, verbleef in Almelo op ‘amateurbasis’ en speelde dezer dagen op proef bij Almere City.

04-05-2015

jumping-schr_der-trio.png

Jumping Schröder beleeft tweede editie

TUBBERGEN - In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Wim, Ben en Gerco Schröder aan de Reutummerweg 43a in Tubbergen begint woensdag de tweede editie van het vijf dagen durende hippische evenement Jumping Schröder Tubbergen.
Na het verregenen op de tweede dag tijdens de eerste editie vorig jaar heeft de organisatie, waarin oud- Olympisch kampioen en regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam is toegetreden tot het bestuur, het gras vervangen voor een een speciaal aangelegde all-weather zandbodem die aan alle eisen voldoet om mooie sport te garanderen.
De entree tijdens het evenement is vrij!

Programma

Woensdag 6 mei:
Klasse: L
Klasse: M
Klasse: B (geen HC)

Donderdag 7 mei:
Klasse: L
Klasse: M
Klasse: Z

Vrijdag 8 mei:
Klasse: 4-jarige paarden
Klasse: 5-jarige paarden
Klasse: Z

Zaterdag 9 mei:
Klasse: Z
Kwalificatie Grote Prijs
Kleine Grote Prijs klasse ZZ

Zondag 10 mei:
Klasse: ZZ
Klasse: 6/7 jarige paarden
Nijboer Grote Prijs van Tubbergen 1.45m

27-04-2015

hel-van-twente.png

Hel van Twente voor de 27e keer

ALMELO – De Almelose Toervereniging Ruiten Drie organiseert op woensdag 20 mei haar 27e ‘Hel van Twente’, een pittige tocht waarbij de kuiten van de meeste deelnemers bij de finish flink in brand staan. De ‘Hel’ gaat over 60, 100 of 160 km en de start ligt tussen 08.30 en 09.30 bij sportpark De Schelfhorst. De tocht voert door zowel het Twentse landschap als de Grafschaft Bentheim (D) en dat betekent dar er ook geklommen moet worden. De ‘Hel’ trekt jaarlijks zo’n 1.500 deelnemers.
Inschrijven kan via: www.ruitendrie.nl

25-04-2015

heracles-nac_1-3.png

Heracles troeft NAC met 1-3 af in Breda

Actueel tijdverslag:

BREDA - In de eerste helft heeft Heracles Almelo in Breda laten zien dat het voor de winst is gekomen tegen concurrent NAC. Na een kwartiertje werd Linssen op rechts weggestuurd door Weghorst en doelman Ten Rouwelaar greep mis op zijn inzet 0-1.
Even daarvoor had doelman Castro al twee reddingen op zijn naam op schoten van Tighadouini. Het was centrale verdediger Zomer die de Heraclieden verder op voorsprong zette door een voorzet door te koppen waarbij de bal in de verre hoek doel trof 0-2.
Even later moet Bruns het veld verlaten met een blessure. Bel Hassani is zijn vervanger. Na 38 minuten weet NAC de aansluittreffer te maken via Seuntjes. Scheidsrechter Makkelie trekt er vier minuten bij als blessuretijd voordat beide teams aan de thee kunnen.
In de tweede helft beginnen beide teams zonder wissel. NAC probeert gelijk druk te zetten maar doelman Castro is in goeden doen en verricht de nodige reddingen. Trainer Stegeman brengt Navratil in voor Darri en even later stoomt Linssen verdediger Van der Weg voorbij en zet prima voor zodat invaller Navratil de 1-3 kan laten aantekenen. Kort daarvoor schoot Bel Hassani buiten bereik van Ten Rouwelaar maar net langs het doel. NAC reageert met een dubbele wissel. Sarpong en Marcellis gaan eruit, Zschusschen en Borahsasar komen erin. NAC gooit de remmen los waardoor Heracles bijna kan profiteren bij een counter maar verzuimt dat uit te buiten. In de 84e minuut had Linssen de bal voor het inschieten na een uitglijer van Van der Weg maar hij schoot naast. In blessuretijd doet Zschusschen nog een wanhoopspoging uit de draai maar doelman Castro staat wederom op de goede plek. Even later fluit scheidsrechter Makkelie de wedstrijd af zodat de Almeloërs met 700 man op de tribune vol scheuren een heerlijk avondje NAC beleefden door de concurrent in de onderste regionen het nakijken te geven.

NAC Breda - Heracles Almelo 1-3
(1-2)
0-1 Linssen (16), 0-2 Zomer (25), 1-2 Seuntjens (38), 1-3 Navratil (71)

Fotoreportage:
Harry Broeze (klik hier)

Commentaren: Klik hier

Foto's feestelijk onthaal in Almelo klik hier

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Weghorst, De Kamps, De Zeeuw, Bel Hassani, Linssen

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ligeon, Marcellis (Zschusschen/73), Drost, Van der Weg, Sarpong (Borahsasar/73), De Kamps (Fernandez/33), De Zeeuw, Naah, Tighadouini, Seuntjens.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Vujicevic, Avdic, Bruns (Bel Hassani/37), Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/67).


In Deventer verloor Go Ahead Eagles met 0-2 tegen Fc Utrecht door twee doelpunten van Haller. Excelsior staat als derde concurrent om nacompetitie te ontlopen met 1-0 voor tegen kampioen PSV door een eigen doelpunt van Luuk de Jong. Wijnaldum zorgt in de 68e minuut voor de domper 1-1. Vij minuten later staat Excelsior op 2-1 door het benutten van een penalty. Isimat-Mirin mag met rood vertrekken zodat PSV met Pasveer op het doel met tien man verder moet. Twee minuten later zet Depay de kampioen weer naast Excelsior 2-2. In blessuretijd doet Locadia wat een kampioen betaamt en scoort 2-3. De winst van de avond is voor Heracles dat nog één puntje nodig heeft in de resterende twee wedstrijden om nacompetitie te ontlopen.

27-09-2014

e417cca3832c03eeff7a40d4d792eea3-550x550.jpeg

PEC in slotfase voorbij Heracles Almelo

ZWOLLE – Heracles Almelo is er in Zwolle tegen PEC niet in geslaagd de negatieve spiraal om te buigen. Het beter spelende PEC nam na een kwartier door Saymak een voorsprong na op maat bediend te zijn door Drost. Heracles Almelo was gevaarlijk via counters. Het was Bruns die de gelijkmaker liet aantekenen nadat voordien spits Weghorst al nipt miste.
Op slag van rust nam PEC opnieuw een voorsprong via een penalty toen Fledderus werd bestraft wegens hands.
In de tweede helft nam Heracles Almelo het initiatief. Linssen zag zijn schot net naast gaan en Bel Hassani zag zijn schot op de paal eindigen. Tannane trof wel doel nadat Weghorst de inworp van Engberink goed doorkopte (2-2). Heracles leek het eerste punt van de competitie binnen te halen maar toen Engberink met nog 10 minuten te spelen rood kreeg voor een onbesuisde tackle op Moro, wist PEC Zwolle alsnog de volle winst te grijpen door doelpunten van invaller Nijland en Drost.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 4-2 (2-1)
1-0 Saymak (14), 1-1 Bruns (36), 2-1 Necid (45+4), 2-2 Tannane (71), 3-2 Nijland (85), 4-2 Drost (90+1)

< Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Stegeman: Onterecht verloren
Jans: Blij dat Nijland er nog is
Te Wierik: Niet al te zielig doen
Nijland: Geen pinchhitter

Scheidsrechter:
Manschot
Geel: Rienstra, Bruns, Weghorst, Linssen
Rood: Engberink (80)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Lam (Moro/76), Rienstra, Drost, Saymak, Necid (Nijland/69), Thomas.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (Koenders/77), Veldmate, Engberink, Bruns (Bel Hassani/46), Pelupessy, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen (Sibum/82).

31-08-2014

trainer-jan-de-jonge.jpg

Exit voor De Jonge bij Heracles Almelo

ALMELO – Opnieuw kan voetbaltrainer Jan de Jonge een karwei niet afmaken. Na FC Heerenveen (2010), De Graafschap (2008) en FC Emmen (2001) is Heracles Almelo de vierde club waar hij als hoofdcoach vroegtijdig sneuvelt.
De club stuurde vanmorgen een persbericht van één regel de wereld in waarin het ontslag bekend gemaakt en dat de club de komende weken de tijd neemt om een opvolger aan te trekken.

Jan de Jonge kende bij Heracles Almelo een moeizaam eerste seizoen waarin het voetbal veel minder aantrekkelijk was dan de jaren ervoor onder trainers als Peter Bosz en Gertjan Verbeek. De club verkeerde vorig seizoen zelfs in degradatienood maar redde het nodige punt door thuis tegen Ajax in de kampioenswedstrijd gelijk te spelen. Zoals het vorig seizoen eindigde met nederlagen op rij, begon het deze competitie ook door op rij te verliezen tegen AZ, FC Groningen, FC Cambuur en Excelsior. Vooral de laatste twee nederlagen kwamen in Almelo hard aan.

Aanvoerder Fledderus, die overkwam van het gedegradeerde Roda JC, reageerde dat dit team een trainer nodig had met een harde hand, na vorige week nog een pleidooi te houden om niet in paniek te geraken. Het bestuur van de club vergaderde vanmorgen en velde het oordeel dat het voor Jan de Jonge in ieder geval over is.

Voorzitter Jan Smit reageerde richting RTV Oost dat Gertjan Verbeek in ieder geval niet de opvolger wordt, omdat deze te kennen heeft gegeven niet zijn vriend De Jonge te willen opvolgen. Over veertien dagen wacht het puntloze Heracles Almelo de wedstrijd tegen Ajax in de Arena, geen ideale start voor een opvolger. Toch meende Smit dat niet langer gewacht kon worden: "Na vier wedstrijden hebben we nul punten en het voetbal is ook niet waar we het publiek hier mee vermaken. Daarom denken we dat dit beter is."

30-08-2014

bestuursleden_in_mineur.00.jpeg
Bestuursleden in mineur na de nederlaag tegen Excelsior Rotterdam

Jan de Jonge op de wip na nederlaag bij Excelsior

ROTTERDAM – Het geloof op een overwinning in de uitwedstrijd tegen debutant Excelsior duurde voor Heracles Almelo minder dan een half uur. Trainer Jan de Jonge kon niet beschikken over de geschorste Tannane en liet Sibum aan de kant voor Csiommer.
Al direct na het beginsignaal had Linssen voor Heracles de score kunnen openen maar zijn schot belandde buiten bereik van doelman Damen op de paal. Na 10 minuten kwamen de Heraclieden toch op voorsprong toen Linssen zijn directe tegenstander Brito opjoeg waardoor deze foutief terug speelde op Damen. Advic was er als de kippen bij om zijn eerste treffer voor de Heraclieden te laten aantekenen (0-1). Na het stormachtige kwartiertje kwam Excelsior steeds beter in het spel. Toen routenier Zomer echter in de fout ging was doelman Telgenkamp kansloos bij de toegekende penalty die door Stans werd benut (1-1). Zomer werd daarop geslachtofferd door trainer De Jonge die Koenders op zijn plek zette. Het kwam de rust in het elftal niet ten goede, want de Rotterdammers werden steeds dreigender. Doelman Telgenkamp wist echter de gelijke stand nog tot de rust te bewaren door kansen van Van Weert en Bokota om zeep te helpen.

In de kleedkamer zal het gedonderd hebben, want de Heraclieden waren nog niet bij de les toen na amper twee minuten in de tweede helft Stans van afstand doelman Telgenkamp verraste en toen enkele minuten later oud- Heraclied Van Mieghem de 3-1 achter Telgenkamp kopte was feitelijk de vierde nederlaag op rij een feit. Excelsior werd steeds frivoler terwijl Heracles het wel probeerde maar op een vrije trap van Bel Hassani na nauwelijks tot doelrijpe kansen kwam.

Negen nederlagen op rij, waarvan vijf in de vorige competitie, betekenen donkere wolken voor trainer Jan de Jonge. Daar zal de oproep om de rust te bewaren van aanvoerder Fledderus eerder deze week, niet meer bij helpen. Het bestuur o.l.v. Jan Smit houdt zondag crisisberaad. In Almelo gaat de naam Verbeek veel over de tong als opvolger van De Jonge. Verbeek zag een nieuwe verbintenis op het eind van het seizoen wel als mogelijkheid, zei hij vrijdagavond bij VI-TV. Een co-schap met De Jonge kwam voor hem ‘nicht im frage’. Toch lijken de dagen voor De Jonge geteld. Over twee weken wacht de strijd tegen Ajax. Het zou maar zo kunnen zijn dat ene Gertjan Verbeek voor de derde keer de poort binnen wandelt als de zaken met zijn vriend De Jonge op een keurige manier zijn afgehandeld!

Excelsior-Heracles Almelo 3-1
(1-1)
10. Avdic 0-1, 32. Stans 1-1 (pen.), 48. Stans 2-1, 56. Van Mieghem 3-1.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Stans (Excelsior), Zomer (Heracles Almelo)

Opstellingen:

Excelsior: Damen, Karami, Van Diermen, Kruijs, Fischer, Botaka, Auassar, Van Weert (66. Gouriye), Stans (83. Vermeulen), Van Mieghem, Brito (55. Kuipers)
Heracles: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (39. Koenders), Aktaou, Pelupessy, Cziommer, Bel Hassani (66. Bruns), Fledderus, Linssen, Avdic (71. Weghorst)

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken