SportNieuws


04-06-2015

gosens-droste.png

Gosens en Droste naar Heracles Almelo

ALMELO – Twintig jaar is het Duitse voetbaltalent Robin Gosens. Vitesse leende hem anderhalf seizoen uit aan Fc Dordtrecht waarvoor hij 16 keer uitkwam in de Jupiler League en 31 keer in de eredivisie. Hij kon terug naar Vitesse en ook andere clubs toonden hun interesse. Toch koos de linkermiddenvelder voor Heracles Almelo dat de deal met Vitesse rond maakte tot vreugde van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma die in hem een groot talent ziet die wil knokken voor resultaat: “Robin is een linkshalf die eventueel ook als linksback uit de voeten kan. Het is een talentvolle speler die zich het afgelopen seizoen bij FC Dordrecht uitstekend heeft gemanifesteerd.”

De geboortige Oldenzaler Wout Droste tekende eveneens een overeenkomst met Heracles Almelo. Na vier jaar Cambuur Leeuwarden was de 26-jarige toe aan een nieuwe omgeving en vond dat in Almelo.
“Hartstikke leuk om terug te zijn hier. Ik woonde vier jaar ergens anders en dan spreek je je vrienden toch veel minder. De helft van mijn vriendengroep is voor Heracles Almelo, maar de andere helft voor FC Twente. Zij zullen vanaf nu echter ook voor Heracles Almelo juichen”, denkt Droste. “Of het invloed heeft op het aantal verkochte seizoenkaarten? De club gaat het niet merken aan het budget of de begroting, maar ik weet zeker dat mijn vrienden wel een paar stoeltjes kopen”, lacht de in Miami vakantievierende aanwinst die erg veel zin heeft in de komende seizoenen.

De komst van Droste lijkt een domper op te leveren voor Fc Twente-huurling Breukers die bij Heracles juist het plezier weer terug kreeg in voetballen.

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken