SportNieuws


25-04-2015

heracles-nac_1-3.png

Heracles troeft NAC met 1-3 af in Breda

Actueel tijdverslag:

BREDA - In de eerste helft heeft Heracles Almelo in Breda laten zien dat het voor de winst is gekomen tegen concurrent NAC. Na een kwartiertje werd Linssen op rechts weggestuurd door Weghorst en doelman Ten Rouwelaar greep mis op zijn inzet 0-1.
Even daarvoor had doelman Castro al twee reddingen op zijn naam op schoten van Tighadouini. Het was centrale verdediger Zomer die de Heraclieden verder op voorsprong zette door een voorzet door te koppen waarbij de bal in de verre hoek doel trof 0-2.
Even later moet Bruns het veld verlaten met een blessure. Bel Hassani is zijn vervanger. Na 38 minuten weet NAC de aansluittreffer te maken via Seuntjes. Scheidsrechter Makkelie trekt er vier minuten bij als blessuretijd voordat beide teams aan de thee kunnen.
In de tweede helft beginnen beide teams zonder wissel. NAC probeert gelijk druk te zetten maar doelman Castro is in goeden doen en verricht de nodige reddingen. Trainer Stegeman brengt Navratil in voor Darri en even later stoomt Linssen verdediger Van der Weg voorbij en zet prima voor zodat invaller Navratil de 1-3 kan laten aantekenen. Kort daarvoor schoot Bel Hassani buiten bereik van Ten Rouwelaar maar net langs het doel. NAC reageert met een dubbele wissel. Sarpong en Marcellis gaan eruit, Zschusschen en Borahsasar komen erin. NAC gooit de remmen los waardoor Heracles bijna kan profiteren bij een counter maar verzuimt dat uit te buiten. In de 84e minuut had Linssen de bal voor het inschieten na een uitglijer van Van der Weg maar hij schoot naast. In blessuretijd doet Zschusschen nog een wanhoopspoging uit de draai maar doelman Castro staat wederom op de goede plek. Even later fluit scheidsrechter Makkelie de wedstrijd af zodat de Almeloërs met 700 man op de tribune vol scheuren een heerlijk avondje NAC beleefden door de concurrent in de onderste regionen het nakijken te geven.

NAC Breda - Heracles Almelo 1-3
(1-2)
0-1 Linssen (16), 0-2 Zomer (25), 1-2 Seuntjens (38), 1-3 Navratil (71)

Fotoreportage:
Harry Broeze (klik hier)

Commentaren: Klik hier

Foto's feestelijk onthaal in Almelo klik hier

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Weghorst, De Kamps, De Zeeuw, Bel Hassani, Linssen

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ligeon, Marcellis (Zschusschen/73), Drost, Van der Weg, Sarpong (Borahsasar/73), De Kamps (Fernandez/33), De Zeeuw, Naah, Tighadouini, Seuntjens.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Vujicevic, Avdic, Bruns (Bel Hassani/37), Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/67).


In Deventer verloor Go Ahead Eagles met 0-2 tegen Fc Utrecht door twee doelpunten van Haller. Excelsior staat als derde concurrent om nacompetitie te ontlopen met 1-0 voor tegen kampioen PSV door een eigen doelpunt van Luuk de Jong. Wijnaldum zorgt in de 68e minuut voor de domper 1-1. Vij minuten later staat Excelsior op 2-1 door het benutten van een penalty. Isimat-Mirin mag met rood vertrekken zodat PSV met Pasveer op het doel met tien man verder moet. Twee minuten later zet Depay de kampioen weer naast Excelsior 2-2. In blessuretijd doet Locadia wat een kampioen betaamt en scoort 2-3. De winst van de avond is voor Heracles dat nog één puntje nodig heeft in de resterende twee wedstrijden om nacompetitie te ontlopen.

(c) 2023 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken