SportNieuws


23-05-2015

Springruiters tweede in Landenwedstrijd Rome

Met drie foutloze parcoursen in de tweede omloop van Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc legden de ruiters van bondscoach Rob Ehrens de druk bij de laatste starter, de bijna 60-jarige Brit John Whitaker. “John is zo’n doorgewinterde oude rot in het vak. Die wordt daar niet heet of koud van. Die gaf de voorsprong niet uit handen. We zaten er heel dicht bij. Dit was gewoon heel goed”, aldus Ehrens.

“Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. kregen in beide ronden een pechfout. Dat was jammer en verder heel goed gesprongen.” In de eerste manche telde het resultaat van Dubbeldam wel mee en was het streepresultaat voor Gerco Schöder met zijn schimmelruin.
Het had vanochtend extreem geregend in Rome waardoor de zandpiste van Piazza di Siena aan het begin van de wedstrijd blank stond. “De bodem was zwaar, maar het was toch goed te doen. Het was een pittige wedstrijd, waarin niets werd weggegeven. Ik ben heel tevreden met het geweldige optreden van mijn ruiters.”
De tweede plaats in Rome is een hele verbetering met het resultaat van vorige week in La Baule waar Nederland als achtste eindigde. Nederland staat nu vierde in de tussenstand met 135 punten. De volgende wedstrijden waar punten verdiend kunnen worden zijn in Rotterdam (19 juni) en Falsterbo, begin juli.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Rome
1. Groot Brittannië, 1 str pnt
2. Nederland, 4
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), 4 - 4
Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 – 0
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), 0 - 0
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 8 - 0
3. Zweden, 8 str pnt
4. Spanje, 12 str pnt
5. Zwitserland, 16 str pnt
6. Italië, 18 str pnt
7. Quatar, 21 str pnt
8. België, 28 str pnt

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup, na 3 van de 8 wedstrijden
Frankrijk, 160
Italië, 155
België, 150
Nederland, 135
Spanje, 135
Zweden, 130
Ierland, 125
Groot Brittannië, 100

Bron: KNHS

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken