SportNieuws

30-08-2014

Bestuursleden in mineur na de nederlaag tegen Excelsior Rotterdam

Jan de Jonge op de wip na nederlaag bij Excelsior

ROTTERDAM – Het geloof op een overwinning in de uitwedstrijd tegen debutant Excelsior duurde voor Heracles Almelo minder dan een half uur. Trainer Jan de Jonge kon niet beschikken over de geschorste Tannane en liet Sibum aan de kant voor Csiommer.
Al direct na het beginsignaal had Linssen voor Heracles de score kunnen openen maar zijn schot belandde buiten bereik van doelman Damen op de paal. Na 10 minuten kwamen de Heraclieden toch op voorsprong toen Linssen zijn directe tegenstander Brito opjoeg waardoor deze foutief terug speelde op Damen. Advic was er als de kippen bij om zijn eerste treffer voor de Heraclieden te laten aantekenen (0-1). Na het stormachtige kwartiertje kwam Excelsior steeds beter in het spel. Toen routenier Zomer echter in de fout ging was doelman Telgenkamp kansloos bij de toegekende penalty die door Stans werd benut (1-1). Zomer werd daarop geslachtofferd door trainer De Jonge die Koenders op zijn plek zette. Het kwam de rust in het elftal niet ten goede, want de Rotterdammers werden steeds dreigender. Doelman Telgenkamp wist echter de gelijke stand nog tot de rust te bewaren door kansen van Van Weert en Bokota om zeep te helpen.

In de kleedkamer zal het gedonderd hebben, want de Heraclieden waren nog niet bij de les toen na amper twee minuten in de tweede helft Stans van afstand doelman Telgenkamp verraste en toen enkele minuten later oud- Heraclied Van Mieghem de 3-1 achter Telgenkamp kopte was feitelijk de vierde nederlaag op rij een feit. Excelsior werd steeds frivoler terwijl Heracles het wel probeerde maar op een vrije trap van Bel Hassani na nauwelijks tot doelrijpe kansen kwam.

Negen nederlagen op rij, waarvan vijf in de vorige competitie, betekenen donkere wolken voor trainer Jan de Jonge. Daar zal de oproep om de rust te bewaren van aanvoerder Fledderus eerder deze week, niet meer bij helpen. Het bestuur o.l.v. Jan Smit houdt zondag crisisberaad. In Almelo gaat de naam Verbeek veel over de tong als opvolger van De Jonge. Verbeek zag een nieuwe verbintenis op het eind van het seizoen wel als mogelijkheid, zei hij vrijdagavond bij VI-TV. Een co-schap met De Jonge kwam voor hem ‘nicht im frage’. Toch lijken de dagen voor De Jonge geteld. Over twee weken wacht de strijd tegen Ajax. Het zou maar zo kunnen zijn dat ene Gertjan Verbeek voor de derde keer de poort binnen wandelt als de zaken met zijn vriend De Jonge op een keurige manier zijn afgehandeld!

Excelsior-Heracles Almelo 3-1