SportNieuws


10-05-2015

depay-breukers-avdic.jpeg

Kampioen PSV maatje te groot voor veilig Heracles

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft niet kunnen stunten tegen kampioen PSV. De Almeloërs waren min of meer al veilig op basis van het doelsaldo en zijn dat ondanks de 2-0 nederlaag door doelpunten van Depay en Willems nu helemaal doordat NAC in Alkmaar met 3-2 verloor van AZ.

Het duel in Eindhoven stelde het eerste half uur nauwelijks iets voor tot Depay van ver een vrije trap verzilverde door doelman Castro het nakijken te geven (1-0). Twee andere vrije trappen van Depay werden door Castro onschadelijk gemaakt en ook PSV-spits De Jong kopte van dichtbij over.
Pas in de tweede helft leefde de wedstrijd weer op toen Maher buiten bereik van Castro zijn schot op de paal zag eindigen. Heracles probeerde het wel maar kon aanvallend nauwelijks iets op de mat brengen. Willems wist echter de voorsprong te verhogen doordat het afstandsschot licht werd getoucheerd waardoor Castro opnieuw het nakijken had (2-0). Bel Hassani had de eretreffer op zijn schoen maar zijn schot ging buiten bereik van PSV-doelman Pasveer rakelings over. Maher en De Jong hadden daarna het vizier niet scherp en ook Depay zag vlak voor zijn erewissel doelman Castro nog zijn schot pareren.
Heracles-trainer Stegeman reageerde laconiek na de wedstrijd; “Wij hebben hier achter de bal aangelopen en volkomen verdiend verloren.” Ook Philip Cocu leverde weinig commentaar; “Wij hebben prima vanuit de organisatie gespeeld maar wel wat kansen laten liggen.”

PSV - Heracles Almelo 2-0
(1-0)
1-0 Depay (32), 2-0 Willems (64)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Breukers, Weghorst

Opstellingen:
PSV: Pasveer, Tamata (Alberto/90), Rekik, Bruma, Willems, Wijnaldum, Maher, Guardado, Locadia (Bergwijn/79), De Jong, Depay (Vloet/86).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns (Bel Hassani/71), Vujicevic, Avdic (Rienstra/87), Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/58).

 

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken