ShowNieuws


09-05-2015

normaal-boek_rwn-20150429-3387.jpg

Zware veldtochten voor Normaal als afscheid

Het wordt hun grote afscheidstournee. De band Normaal stopt na veertig jaar met de zogenoemde Veldtochten. Slopende tournees van in de hoogtijdagen meer dan honderd shows. Aan de vooravond van de grote veertigjarige jubileumshow op Hemelvaartsdag in Lochem verschijnt het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’, waarbij zanger Bennie Jolink de lezer meeneemt door zijn geboortestreek. Opmerkelijk genoeg begint het boek echter in Twente. In Haaksbergen om precies te zijn.

Vijf opgeschoten boerenpummels in veel te grote maatkostuums zetten op die memorabele Hemelvaartsdag 1975 de nederpop op z’n kop. Teksten in het dialect, dat was nog nooit vertoond. Talloze dialectbands zouden daarna nog volgen.
Vier decennia Normaal zijn vooral ook vele roerige jaren. Met name in die onstuimige beginperiode. Ben Jolink en zijn mannen waren ware meesters in het vergaren van publiciteit en roem. De voorgenomen deelname aan het Eurovisie Songfestival, een verboden show op Terschelling. Telkens wisten ze er optimaal publicitaire munt uit te slaan.

In het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’ wordt uitvoerig stilgestaan bij de historie van Normaal. Auteur Jan Colijn schreef eerder al het boek ‘Ik zeg oeh!’. ,,Dat eerste boek was vooral een soort naslagwerk met allerhande wetenswaardigheden over Normaal. In dit nieuwste boek zit voorin een plattegrond, in de vorm van zo’n nostalgische aandoende verbrande schatgraverskaart. Aan de hand daarvan kan de lezer er zelf op uit trekken. Daarbij worden niet alleen de toeristisch mooiste, maar vooral ook de aller-Normaalste plekjes van de Achterhoek aangedaan. Locaties die stuk voor stuk een link hebben met Normaal. En Bennie Jolink vertelt er dan een verhaal bij. Op de van hem welbekende wijze. Hij vertelt waarom de Achterhoek zo onovertroffen mooi is, maar ook waarom hij juist hier weer helemaal tot rust komt van zijn belevenissen uit de grillige wereld van seks, drugs en rock-‘n-roll.”

Opmerkelijk genoeg begint het boek echter in Twente. Jan Colijn: ,,Omdat zich hier de Commodore Studio van Normaal bevindt en Ben Jolink er zijn atelier heeft. Helemaal vreemd is het overigens niet dat Jolink zich in de bossen bij Haaksbergen op zijn gemak voelt. Volgens hem bestaan er namelijk veel overeenkomsten tussen tukkers en Achterhoekers. ‘Broedervolkeren’ noemt hij ze zelfs. En, zoals Jolink in het boek zelf gekscherend zegt: ‘Weet je wat er zo mooi is aan Haaksbergen? Het is de poort naar de Achterhoek’. Maar hij haast zich te zeggen dat dat vooral een grapje is. Hij voelt zich namelijk ook in Twente prima thuis.”

Na veertig jaren van høken krijgen de bandleden na 2015 eindelijk een ‘Normaal leven’. Ben Jolink snakt er zelfs naar. Vooral vanwege zijn aangeboren astma, die hem nu op latere leeftijd steeds vaker opbreekt. ,,Een optreden kost me tegenwoordig twee dagen. De dag van het optreden zelf. Met een voorbereiding die vooral bestaat uit het leegeten van een complete apotheek en het inhaleren van talloze pufjes. En dan de dag na de show ben ik he-le-maal gesloopt. Daar heb ik gewoon geen trek meer in.”
Al is het niet zo dat Jolink helemaal stopt met muziekmaken: ,,Maar 2016 wordt voor mij een sabbatical year waarin ik me volledig op het schilderen ga storten. Dat is er jarenlang bij in geschoten. Daarna zien we wel verder. Wat wel vast staat, is dat het voorbij is met de Veldtochten. Ik ben echter te veel liefhebber om helemaal te stoppen met optreden. Zolang mijn gezondheid dat toelaat, wil ik muziek blijven maken.”

Het boek is te koop via de boekhandel, www.normaal.nl of Facebook/Oerend Mooie Achterhoek.

< Schrijver Jan Colijn en Bennie Jolink met het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’, waarin de Normaalzanger de lezer meeneemt door zijn geliefde geboortestreek. ,,Het mooiste plekje van het universum!”, aldus Jolink. (Foto: Reinier van Willigen)
 
Fotoreportage (1 foto's)...
07-05-2015

mpf-triofoto.00.png

Line up Mega Piraten Festijn Nieuwleusen rond

NIEUWLEUSEN – Het programma voor de honderdste editie van het Mega Piraten Festijn op zaterdag 13 juni in Nieuwleusen is rond. Maar liefst 32 acts treden op, veel meer dan tijdens een ‘normale’ editie. Het programma begint dan ook al om 19.30 uur, een half uur eerder dan normaal. Op het affiche prijken grote namen als Jan Smit, Jannes, Mooi Wark, Lee Towers, Henk Wijngaard en Thomas Berge, maar ook acts uit de regio als Wimmie en Harten 10.

Kaarten voor het evenement kosten 16 euro in de voorverkoop, enkele euro’s lager dan de normale entreeprijs voor een MPF. “Het is de prijs die we de allereerste keer ook vroegen voor een kaartje”, stelt Eddie Mensink, de grondlegger van het MPF. De feestelijkheden ter ere van de honderdste editie worden gecombineerd met de viering van het 10-jarig bestaan van RADIONL. Het Mega Piraten Festijn werkt dit seizoen voor het eerst met een eigen band: het Mega Piraten Festijn Orkest, oftewel de formatie Summerland. Die zal een zestal artiesten op het affiche live begeleiden.
“Het is een echte mijlpaal”, stelt Eddie Mensink. “Als je me dit twaalf jaar geleden had verteld, had ik je in je gezicht uitgelachen.” Dat jaar besloten Mensink en zijn maat Wim Brouwer, beide afkomstig uit Nieuwleusen, het erop te wagen en een piratenfestival te organiseren. “We hadden geen flauw idee waar we aan waren begonnen. Ja, de muziek kenden we als DJ’s natuurlijk. We waren de enige twee die het aandurfden om Nederlandstalige muziek te draaien in de discotheken. Beide hebben we ook flink wat uren doorgebracht achter de microfoons van piratenzenders in de buurt. Ik ben ermee opgegroeid, ik weet niet anders. Uiteindelijk moesten we de eerste keer op het laatste moment nog allemaal vrienden en kennissen bellen om ons mee te helpen. Maar het ging uiteindelijk goed. Het was een geweldig feest.”
Een eyeopener ook. De eerste editie (in Lemelerveld) smaakte naar meer. En al snel kreeg het MPF nieuwe haltes: bijvoorbeeld in Nieuwleusen, Borger en Zelhem. Brouwer besloot zich na enkele edities op andere projecten te richten. Het MPF bleef maar groeien, maakte bij elke editie zichtbaar dat de belangstelling voor de piratenmuziek enorm was en speelde een enorme rol in de heropleving van de populariteit van de Nederlandstalige muziek. De MPF’s markeerden de doorbraak van Jannes en de comeback van Jan Smit. Inmiddels is het festival in heel Nederland te gast geweest. Van Noord Holland tot Limburg, van Friesland tot Gelderland. De kracht: altijd werken met hetzelfde team: naast Mensink Leon Lukassen en Menno Muis van Lukassen Produkties, presentator/gangmaker/piratengoeroe Willie Oosterhuis en een vaste club van vrienden, familieleden en kennissen uit Nieuwleusen en omgeving. Mensink: “Samen doen we dit nu al meer dan twaalf jaar. En als het aan mij ligt, gaan we ook nog wel even door! Maar eerst samen een fantastisch feestje bouwen in Nieuwleusen!”

Voorverkoop

Kaarten à 16 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Smulbaai in Heino, de Primera’s in Dedemsvaart en Ommen, De Japperij in Staphorst, CD Hal in Ruinen, Foto Tuinman in Hasselt en Drukkerij Nico de Graaf en Readshop Hilbrink in Nieuwleusen. Daarnaast zijn ze ook te bestellen via
www.megapiratenfestijn.nl.

Programma

Jan Smit, Lesley Williams, Jannes, Thomas Berge, Mooi Wark, Marianne Weber, Wimmie, Jan Keizer & Anny Schilder, Harten 10, Lee Towers, Henk Wijngaard, Gebroeders Ko, Stef Ekkel, Peter Beense, Helemaal Hollands, Ancora, Koos Alberts, Jaman, Sieneke, Roy Donders, Vinzzent, Monique Smit, Rene Karst, Edwin van Hoevelaak, Belinda, Gino Graus, Django Wagner, Kevin Smit, Dennis van Dijkhuizen, Yosee, Gertjan Wels en Erik van Klinken.
15-02-2015

The Tremeloes naar CSI Twente

GEESTEREN - De muziek van de “jeugd van toen” is populair. Radio Oost merkt dat vooral tijdens de jaarlijkse themaweken “Sweet Seventies” en “Back to the eighties” aan de hoeveelheid reacties van luisteraars. Reden temeer om aan te haken bij enkele Overijsselse muziekfeesten die de jaren zestig, zeventig en tachtig centraal zetten. De eerste daarvan is de “CSI Golden Music Night” op vrijdag 26 juni tijdens het CSI Twente in Geesteren.

Op het feestplein van het Internationale Concoursterrein in Geesteren geeft een topact uit de late sixties acte de presence: “The Tremeloes”. Deze Britse band brengt een mix van eigen hits zoals: “Here Comes my Baby”, “Silence is golden”, “Even the bad time are good”, “Do you love me”, “My little lady”, “Yellow River”, “Hello Buddy” etc. Muziek met nostalgie voor wie die tijd als tiener meemaakte, maar ook muziek om een feestje op te bouwen voor latere generaties. Waar buitenlandse bands furore maakten, was het in eigen land onder meer BZN dat niet uit de hitlijsten was weg te slaan. De band bestaat niet meer maar Jan Keizer en Anny Schilder trekken nog door het land met hun hitmix. Zonder uitzondering meezingers die ook tijdens de ”Golden Music Night” voor de nodige sfeer gaan zorgen.

Radio Oost zal in aanloop naar de “CSI Golden Music Night” de “hits van toen” de nodige aandacht geven als warming up voor het feestje. Uiteraard zorgen we ook voor acties waarbij kaarten te winnen zijn. Radio Oost heeft als voornemen aan te haken bij meerdere muziekevenementen die passen bij de omroep. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/csitwente en www.rtvoost.nl/acties.

14-02-2015

Metropole Orkest in zee met OAD

HOLTEN – Neerlands internationaal fameuze entertainment orkest Metropole gaat met OAD uit Holten in zee als vaste vervoerspartner wereldwijd. Het Metropole Orkest krijgt bovendien de beschikking over een eigen bus om de 52 musici te vervoeren als er geen vliegreis noodzakelijk is. De vervoersovereenkomst is vooralsnog aangegaan voor drie jaar.
 

Fotoreportage (1 foto's)...
23-01-2015

Finkers maakt loflied over Koperen Ko

ALMELO – Cabaretier Herman Finkers heeft een loflied geschreven over ‘Koperen Ko’ oftewel straatmuzikant Willem van Laar die in vroegere tijden Stad en Ommeland van Almelo ‘onveilig’ maakte met zijn strapatsen met de grote trom en accordeon.
Eveneens geboortige Almeloër Tom Egbers maakte de ‘carnavalskraker’ van Finkers bekend via het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’ en sindsdien is het loflied van Finkers al zo’n 60.000 keer bekeken via You Tube

Cineast Jan Vrijman maakte bij leven al eens een documentaire over het leven van ‘Pille’ van Laar. Finkers op zijn beurt gebruikte beelden van Vrijman en het vroegere TV-programma ‘Top of Flop’ dat werd gepresenteerd door Herman Stok vanuit het al vele jaren geleden gesloopte theater ’t Groenendal aan de Willem de Clercqstraat in de clip van zijn nummer over “Koperen Ko’.
De tekst is uiteraard op z’n Finkeriaans Almelooooos.

Koo Wit De Floo
Et was koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et was koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.
Buurvrouw Kloompjan har gen man, want zee was zo schel as water, joa zo lillijk as mer kan, en toch zwanger alverdan. Hil De Riet dee preut der van, hoo of ’t toch kon met buurvrouw Kloompjan. Krig ja keend noa keend noa keend, mer ja de melkboer was ja bleend.

Et was koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et was koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.

En ik wet nog op Et Veald doar was Ginie, mooie Ginie, en den leup ’n moal op stroat in nylonkousen met ’n noad. En eer vaar den gung toch an, zee was nen viezen en ne del, mer hee perbeerden ze zölf een keer en doe heurden ie vaar nie meer.

Et was koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et was koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.

Van de Aa en de Loolee kump et water, wat ’n water, noar benee en löp zo töt an miln in Almelo. En et water van de Aa stun ’n moal töt an’n nös, en ja, ie könt wa water dreenken, mer da’s jammer van’n dös.

Dus doar deun ze rap wat an. O joa, wat dan, wat dan, wat dan? ’t water geet nog wa verdan mer wit de floo, heanig an.

Want ’t geet nog aait wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, ’t geet nog aait wit de floo in oons eig’nste Almelo.

En Herácles hef ’t wier wunnen, joa dat doot ze, joa dat doot ze. En Herácles hef ’t wier wunnen nog veur de wedstrijd is begunnen. En verspölt ze ’t es een keer, maakt niks oet ja, maakt niks oet. En verspölt ze ’t es ‘n keer, token moal wint ze‘t wa weer.

Want et is koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et is koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste Almelo.

Et is koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et is koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.
14-08-2014

normaal-verjaardagsfeestje_koos-groenewold.png
Foto's: Koos Groenewold

Verjaardagsfeestje voor fans van Normaal

HAAKSBERGEN/ZELHEM – Ben Jolink, ‘deeltijd-Haaksbergenaar’, en zijn mannen vieren volgend jaar hun veertigste verjaardag. Maar het Anhangerschap – zoals het legioen van trouwe fans van Normaal zichzelf noemt – houdt vooruitlopend daarop alvast een eigen feestje. Gedurende het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 september vormt café De Tol in Zelhem het decor voor het jaarlijkse Høkersweekend. Met dit jaar op zondag optredens die ook voor niet-fanclubleden toegankelijk zijn.

Zondag komen namelijk Boh Foi Toch en de Edelweiss Kapelle naar het etablissement, dat jarenlang de stamkroeg was van Jolink en zijn muzikale maten en dat inspiratie bood voor tal van Normaal-hits.

Het is zo ongeveer de jaarlijkse reünie van Normaalfans. Of anhangers, zoals ze zichzelf noemen. Het jaarlijkse Høkersweekend, dat sinds enkele jaren wordt gehouden op het terrein bij café De Tol. ,,En omdat we dit jaar als Anhangerschap onze 35e verjaardag vieren, pakken we extra feestelijk uit’, zo meldt voorzitter Henk Kelder.

Vrijdagavond al verricht de band The Wembleys de muzikale aftrap, waarna het de beurt is aan de Anhangerschapband: een samengestelde formatie met louter Normaal-klassiekers op het repertoire. De volgende dag spelen er bands als Salvo, Kiek Now Us, The Marshalls, Old Ni-js, Poor John en uiteraard Normaal zelf.

Normaal gesproken is het Høkersweekend een besloten feestje, uitsluitend bedoeld voor de anhangers. Maar dit jaar kunnen ook niet-leden proeven van dit Normaalfestijn. ,,Omdat het Anhangerschap dus jarig is, hebben we er een extra dag aan vastgeplakt”, vertelt Remon te Brake, uitbater van De Tol. ,,We werken al jarenlang nauw samen met het Anhangerschap. Gezien onze historie met Normaal niet geheel onlogisch. Vandaar dat wij hebben besloten om als De Tol deze muzikale zondag als cadeau aan te bieden aan de anhangers. En ook niet-leden zijn dus welkom.”

En los van de zondag kunnen dit jaar voor het eerst ook niet-leden een bezoekje brengen aan het Høkersweekend. Henk Kelder: ,,Uiteraard hebben leden van de Normaalfanclub voorrang, maar als er voor de vrijdag en zaterdag nog kaarten over zijn, kunnen ook niet-leden hier eens een kijkje komen nemen. Genieten van deze uitvinders van de dialectrock, die bovendien garant staan voor bijna veertig jaar cultuurhistorisch erfgoed. En waar kan dat beter dan op Achterhoekse bodem en zo ongeveer de geboortegrond van Normaal?”

Remon te Brake: ,,Voor de rest van het Høkersweekend is er inderdaad een beperkt aantal plaatsen voor niet-leden van de fanclub, maar voor de zondagshows geldt dat iedereen van harte welkom is.”
Kaarten zijn verkrijgbaar bij café De Tol in Zelhem.

26-05-2014

wymanenwilson_640pix.png

Bill Wyman en Mary Wilson naar Enschede

ENSCHEDE - Woensdag 12 november 2014 komt ex-Rolling Stones gitarist Bill Wyman naar Enschede voor een concert in het Muziekcentrum. Bill Wyman komt met zijn band The Rhythm Kings naar Nederland en hij neem als speciale gast Mary Wilson mee, één van de zangeressen van The Supremes.

Bill Wyman richtte, na 31 jaar de bassist geweest te zijn van de Rolling Stones, in 1997 zijn eigen band The Rhytm Kings op. Deze 9-koppige all-star band weet op sublieme wijze klassiekers zoals You Never Can Tell, I Put a Spell on You en Honky Tonk Women neer te zetten. Een unieke band dankzij de topmuzikanten en de grote verscheidenheid aan muziek die zij ten gehore brengen.
Mary Wilson maakte jaren deel uit van het Motown-trio met Diana Ross en is er volgens critici alleen maar beter op gaan zingen. Zij is de enige die van het begin tot het eind lid van The Supremes is geweest.
Dit staconcert is een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Poppodium Atak.
De voorverkoop van het concert van Bill Wyman start op 2 juni 2014 online via www.wilminktheater.nl en vanaf 12.00 uur telefonisch via 053-48548500 en aan de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42.
Openingstijden voor de kassa zijn van ma – za 12.00 – 17.00.
Kaarten kosten € 35,00.

 
Fotoreportage (1 foto's)...
06-05-2014

ilse-en-waylon.jpg

Ilse en Waylon in finale Eurovisie Songfestival

KOPENHAGEN – Na jaren van deceptie zit Nederland voor de tweede keer op rij in de finale van het Eurovisie Songfestival dat in Kopenhagen plaatsvindt. Het gelegenheidsduo Ilse de Lange (Almelo) en Waylon (Apeldoorn) dingen mee onder de naam The Common Linnets met het countryachtige liedje Calm after the Storm en bereikte in de eerste halve finale als negende, plaatsing voor de finale op zaterdag a.s. Vorig jaar deed Anouk dat met het eveneens rustige lied Birds.
Volgens commentator Cornald Maas is dat het bewijs dat Nederland voor een goede koers heeft gekozen door sterke namen als Ilse DeLange en Waylon, en vorig jaar Anouk, te sturen. Sterke namen die hun eigen koers varen en zich niet veel aantrekken van de publieke opinie. "Mooie muziek wordt weer beloond", volgens commentator Jan Smit.
Maas twitterde later dat Nederland goed had geloot voor de finale wanneer Ilse de Lange en Waylon optreden in de tweede helft van de finale tussen allemaal up tempo-nummers. Het Nederlandse liedje Calm After The Storm zal daartussen als bijdrage met een wat meer ingetogen en intiem karakter zeker in positieve zin opvallen, is de verwachting van Maas.
Ilse de Lange ging helemaal uit haar dak en was euforisch; “Mooi dat ons liedje nu internationaal erkend word na alle kritiek vooraf.” Waylon was wat koeler in zijn reactie en meldde dat hij zin had aan een stevige pint bier!
 

Fotoreportage: 1 foto's

19-04-2014

bll2fb9iyaat6bd.jpg

Goud voor Ilse de Lange en Waylon

AMSTERDAM – Ilse de Lange en Waylon hebben zaterdagavond in het programma Opium TV uit handen van presentator Cornald Maas en Volendammer Jan Smit een gouden plaat gekregen voor de verkoop van 10.000 singles van het songfestivalliedje Calm After The Storm.
Het gelegenheidsduo uit Almelo en Apeldoorn neemt volgende maand deel aan het Eurosongfestival met de song Calm After The Storm. De song oogstte enerzijds veel kritiek maar ook lof gezien de hoogste noteringen in de hitlijsten Mega Top 50, Single Top 100 en de iTunes Top 30. Ook kwam Calm After The Storm op 1 binnen in Estland.

24-03-2014

inktaap-2014.png
Tommie Wierenga ontving de Inktaap 2014 voor het boek 'Dit zijn de namen'. - Foto: Tim Leguijt

Inktaap 2014 voor Tommy Wieringa

ROTTERDAM – Tommy Wieringa is momenteel wel de meest populaire Nederlandse schrijver. Vandaag kon hij met de toekenning van de Inktaap 2014 weer een prijs toevoegen aan zijn talrijke nominaties en prijzen.
Wieringa werd op 20 mei 1967 in Goor geboren en bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. In 2005 kwam zijn grote doorbraak met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Voor Joe Speedboot kreeg Wieringa de Ferdinand Bordewijk Prijs voor verhalend proza. De jury van de Jan Campert Stichting omschreef het boek als 'zijn meeslepende en vitale ontwikkelingsroman'. Ook werd ‘Joe Speedboot’ bekroond met de Magazijn La Vie en Rose Prijs en nominaties waren er voor o.a. AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil, de Libris Literatuur Prijs, de Literatuurprijs Gerard Walschap, NS Publieksprijs en de Prijs voor het mooiste boekomslag. In 2009 volgde wederom een nominatie voor de AKO Literatuurprijs met het boek ‘Caesarion’. In 2013 ontving Wieringa de Libris Literatuurprijs en de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Boekenuil voor ‘Dit zijn de namen’ en nu voor hetzelfde boek volgde de Inktaap 2014.
De Inktaap 2014 werd vandaag uitgereikt in Rotterdam in het bijzijn van duizend scholieren, de juryleden van De Inktaap.

21-01-2014

jan_manschot.jpg

Jan Manschot zal nooit meer ‘sloan’.

DOETINCHEM – In zijn woonplaats Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag drummer Jan Manschot overleden. Manschot was samen met Bennie Jolink in 1973 oprichter van de Achterhoekse rockband NORMAAL. Hij speelde bij de band tot een ernstig motorongeluk in 1988, hem dwong te stoppen. Hij herstelde voldoende om de band Boh Foi Toch op te richten en behaalde ook daarmee succes.
Manschot tradt eveneens veel op als gastmuzikant met diverse bands die het dialect in ere hielden en deed dat ook veel bij NORMAAL in de oude bezetting, tot de tumoren die hem troffen dat onmogelijk maakten. Manschot mocht 66 jaar worden.

Zijn ‘bloedbroeder’ Bennie Jolink reageerde op Facebook bedroefd: 'Ik vind voorlopig even niks meer leuk. Mijn beste kameraad Jan is overleden. Hij heeft na een lange manmoedig en gelijkmoedig gedragen strijd het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. We verliezen in hem een supergoeie kameraad en een positief ingesteld goed mens die met niemand ruzie had, altijd rustig en vriendelijk, maar toch wel altijd zijn eigen gang ging. Ik voel een grote verslagenheid. Wij zullen hem NOOIT vergeten. Rust zacht Jan'.

21-01-2014

disrict_-_foto_han_te_hennepe.jpg
District - foto: Han ter Hennepe

Nieuwe single nederpopformatie District

HAAKSBERGEN – Uiteraard hebben de diverse bandleden zo hun eigen muzikale invloeden, maar ze streven vooral een heel eigen geluid na. De Achterhoeks-Twentse nederpopformatie District heeft dezer dagen de single ‘Dromen’ gelanceerd.

De band bestaat uit louter ervaren rotten in het muziekmetier. Geformeerd rond zanger Eddy van Straaten.
Van Straaten maakt daarmee een opvallende carrièremove. Voorheen was hij namelijk manager van diverse bands en artiesten. ,,En nu heb ik dus zelf de stoute schoenen aangetrokken. En dat bevalt me erg goed. Deze band betekent veel voor me: teksten met inhoud schrijven, maar wat voor mij ook erg belangrijk is: de onderlinge sfeer en het gedreven met elkaar bezig zijn.”

De diverse bandleden uit onder meer Haaksbergen en Weerselo hebben zo in de loop der jaren overal ervaring opgedaan. Een prominente rol is weggelegd voor gitarist Iwan van de Weer. Hij mag dan aan het conservatorium zijn opgeleid tot jazzgitarist, zijn hart ligt bij de classicrock en daarmee drukt hij zijn stempel op het totale geluid.
Maar een band is vooral teamwork benadrukt Van Straaten: ,,We hebben een hele geroutineerde club bij elkaar: zo tourde onze toetsenist Eric Kerperien voorheen met een top 40-band het hele land door, terwijl bassist Leon Zeiss al een kwart eeuw meeloopt in de muziek. Voor hem is muziek maken zijn grote passie. Drummer Angelo Salvatori tourde zijn hele vaderland Italië door met diverse bands en artiesten en maakt momenteel bovendien deel uit van de classicrockband The Marshalls.”

District bracht al eerder enkele singles uit, waaronder een lofzang op Ameland. Waarop de band prompt werd uitgenodigd voor een korte livetour over het Waddeneiland. Nu ligt daar dus de nieuwe single ‘Dromen’. En dat in een tijdperk dat de platenindustrie zich grotendeels via het internet afspeelt.
District koos er echter bewust voor om een ‘ouderwetse’ cd-single uit te brengen. Heel bewust, aldus Eddy van Straaten. De bandleden zijn immers opgegroeid in een tijd dat je nog gewoon een elpee of cd daadwerkelijk kon vasthouden: ,,En we weten dat het vandaag in de muziekscene enorm lastig is. Niettemin, de titel past perfect bij de manier waarop wij in het leven staan: dromen zijn er juist om na te jagen!”

18-12-2013

bingoplayers2.jpg
Maarten Hoogstraten en Paul Baümer (r) vormden samen het dj-duo Bingo Players. Foto van: themusicninja.com El Paso (Texas) USA

Almelo's beroemdste DJ Paul Baumer overleden

ALMELO – Paul Bäumer de Almelose dj en wederhelft van het wereldberoemde dj-duo Bingo Players is overleden. Bäumer leed aan kanker en is 37 jaar geworden. Het duo brak door in 2011 met de wereldhit 'Cry (Just a little)' waarin het nummer Piano In The Dark van Brenda Russell uit 1988 is gesampled. Sindsdien vloog Baümer  met zijn Enschedese collega Maarten Hoogstraten de wereld over voor optredens tijdens danceparty’s waarbij tienduizenden bezoekers waren. in 2012 scoorden ze een hit met Heather Bright (die later ook met Porter Robinson samenwerkte), genaamd Don't Blame The Party (Mode) opnieuw op het Histeria-label.
Eerder dit jaar scoorden de Bingo Players opnieuw een wereldhit met de single 'Get Up (Rattle)'  die in Groot Brittannië nummer 1 werd op de ‘Charts Top 100’.
Dj-partner Maarten Hoogstraten maakte het overlijden van Bäumer, die overleed in de nacht van 17 op 18 december, bekend via Facebook en schreef:  "Dear All, I'm deeply saddened to tell you that Paul passed away last night after his battle with cancer. He fought strongly until the end. We want to thank you all for your support over the past few last months. Needless to say, all upcoming shows for the rest of this year have been cancelled as we're going through this loss with family and friends."
DJ Tiësto liet via Twitter aan zijn 2,5 miljoen volgers weten diep bedroefd te zijn door het overlijden van Paul Bäumer. “Hij zal gemist worden”, zei Tiësto.

28-11-2013

bram-weys.02_poster_neon-splash.jpg

Almelose DJ in Heineken Music Hall

ALMELO – Op zaterdag 30 november a.s. wordt in de Heineken Music Hall de grootste Paint party van Europa, de Neon Splash gehouden. Als openings-act treedt de jeugdige Almelose DJ Bram Weys op, die een uur lang de ‘meute’ tijdens de Paint party mag ‘opwarmen’ voor een line up met o.a. Dirtcaps, Ilker Akay, Nick Svenson, Like Brazil, Tommy Belgrano en Don Diablo. Om een indruk te geven. De nieuwe release “Starlight” van Don Diablo trok op internet al meer dan 7 miljoen viewers.
Bram Weys heeft zijn uitnodiging te danken aan het grote publiek, dat via Facebook ‘likes’ kon uitbrengen op de ingezonden mix-tape van tal van jonge talenten die in aanmerking wilden komen voor dat eervolle optreden. Donderdagmiddag tekende de overwinning zich af en aan het eind van de middag was de zege van de Almeloër zeker.

De jeugdige ROC-student is al een aantal jaren actief als DJ en mixt zijn programma zelf thuis op de computer. Afgelopen zomer trad hij ook al op op het Amaliaplein tijdens het Lentefestival en regelmatig beklimt hij ook de stage voor Funky Fresh in het Almelose poppodium NAXT. Maar het optreden tijdens de grootste Paint party Neon Splash in de uitverkochte Heineken Music Hall slaat voor hem alles. Mogelijk zelfs met een vervolg, want de Neon Splash toert langs alle grote steden van Europa en het kan snel gaan in de wereld van de DJ’s als de zaal ‘uit z’n dak’ gaat en dat gaan ze volgens Bram!
08-11-2013

stenberg.jpg

Berdien Stenberg gaat weer op toernee

ALMELO – Fluitiste Berdien Stenberg (Steunenberg) pakt de draad weer op na jaren niet meer te hebben opgetreden. De geboortige Almelose (56) was een aantal jaren in de politiek actief als raadslid en wethouder in haar huidige woonplaats Almere maar wil nu toch weer het podium op.
In haar succesjaren behaalde ze 25 gouden en platina platen en verkocht ze er wereldwijd miljoenen van in vinyl. Haar grootste hit was wel Rondo Russo dat op alle continenten ‘grijs’ werd gedraaid.
Tijdens haar toernee langs Nederlandse theaters komt ze in Twente in ieder geval in maart 2014 optreden in Hof 88.

Fotoreportage: 1 foto's

02-11-2013

feestlift__large_.jpg

Feestlift op Mega Piraten Festival

NIEUWLEUSEN – “Het gaat ons om de interactie met het publiek. Of het op het Mega Piraten Festijn ook mogelijk is, moeten we nog maar zien, maar bij kleinere optredens gaan we vaak al zingend de zaal in. Dan loopt er een van ons voorop in de polonaise. We hebben oprecht plezier in wat we doen. En als je dat uitstraalt, ben je al een heel eind.” Aan het woord is Frank Kleine Schaars, die samen met Marco ten Kate het Wijhese duo Feestlift vormt. Op zaterdag 16 november treedt het feestduo op tijdens het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen.

Beginveertigers Frank en Marco zijn al jaren bezig in de muziek. Frank zit al sinds zijn 20-ste in allerlei bandjes en Marco was actief in het Nederlandstalige circuit. Beide heren wonen in Wijhe en kenden elkaar al van de voetbal toen ze ook nog eens collega’s werden. De twee werkten jaren voor dezelfde bank. “We zaten zo’n vier jaar geleden samen in de kroeg in Wijhe. Iemand kwam naar Marco toe met de vraag of hij de week erop wilde zingen tijdens een feestje. ‘Is goed’, zei hij, ‘maar dan doe ik het wel met Frank’. En zo zijn we dus begonnen. Voor de grap eigenlijk. We hebben eerst een tijdje opgetreden onder de naam Sick en Nimon. Het werd eigenlijk alleen maar groter en groter. We kregen steeds meer feesten aangeboden. Op een gegeven moment hebben we onze naam veranderd in Feestlift. Nog steeds staat plezier voorop, maar het is allemaal wel wat serieuzer geworden dan we vooraf hadden gedacht.”
De twee hebben inmiddels vijf singles uitgebracht. Live wisselen ze eigen werk af met bekende Nederlandstalige liedjes, schlagers en Engelstalig werk. Ze treden regelmatig op in cafés, discotheken en feesttenten, stonden twee keer op de middenstip van het PEC Zwolle-stadion, gingen al meerdere keren op reis naar Oostenrijk om daar op te treden in het après-skicircuit en reisden vorig jaar zelfs voor een week naar Afghanistan, waar ze optraden voor de Nederlandse troepen. “Heel bijzonder”, vertelt Frank. “We werden benaderd door een boekingsbureau dat vaker werk doet voor defensie. Natuurlijk zeiden we ja. De reden dat je daar bent is natuurlijk niet leuk, er is daar een conflict gaande, maar wij waren er om voor afleiding te zorgen, om een feestje te maken. We waren geboekt voor twee optredens, maar uiteindelijk hebben we ook nog een derde show gedaan voor Duitse troepen. Het was fantastisch om te mogen doen. Die militairen zitten daar meestal een half jaar en hebben er niet veel vertier. Wat ik het indrukwekkendst vond? Toch het landschap, eigenlijk is het een grote woestijn. Er is niet veel. Dan denk je ook wel eens: ‘waar gaat dit nou over?’ Een heel onwerkelijke situatie eigenlijk. We zijn maar een week geweest en eigenlijk kregen we nauwelijks wat mee van het gegeven dat we in een conflictgebied zaten. Alleen als we van basis naar basis gingen: kogelvrije vesten aan, helmen op en rijden in gepantserde voertuigen. De meeste tijd brachten we door op de basissen zelf. Daar hing verder helemaal geen gespannen sfeer.”
Waarschijnlijk brengen de twee in Nieuwleusen hun laatste single ‘Zo Mooi’ ten gehore. Dorothée Loorbach van RTV Oost figureerde in de bijbehorende clip. “Om eerlijk te zijn weten we op dit moment nog niet eens hoeveel liedjes we mogen doen. Misschien maar één. We zullen het wel zien. Maar natuurlijk hebben we er heel veel zin in. We staan zeer zeker niet elke dag voor zo’n groot publiek. Voor ons is het Mega Piraten Festijn helemaal nieuw. Veel over gehoord, veel van gezien, maar er nog nooit geweest. We zijn heel benieuwd dus. Bovendien is het voor ons een halve thuiswedstrijd. We gaan er hoe dan ook een feestje van maken.”

Programma
Het programma van het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen ziet er als volgt uit: Nick & Simon, Jannes, Gebroeders Ko, 3JS, Stef Ekkel, Thomas Berge, Mooi Wark, Ronnie Ruysdael, Lesley Williams, Ancora, Sieneke, Evert Baptist, Peter Beense, Harten 10, Koos Alberts, Jan Keizer & Anny Schilder, Gino Graus, Helemaal Hollands, Monique Smit & Tim Douwsma, Rein Mercha, Marianne Weber, Winnie, Milan Milano, René Karst, Django Wagner, Vinzzent, Edwin van Hoevelaak, Frank van Etten en Feestlift.
Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Drukkerij Nico de Graaf en Matimi Fashion/lunchroom in Nieuwleusen, Paddy’s Pub in Balkbrug; Foto Tuinman in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis; De Smulbaai in Heino.
27-10-2013

xander-prestonpalace.jpg

Vol Preston Palace geniet van Xander de Buisonjé

ALMELO – De fans van Xander de Buisonjé hebben vanavond in een vol en gezellig Preston Palace genoten. De hits van Xander waren genoeg ingrediënten voor een mooie avond en de fotoshoot met de fans een toetje.
Kijk hier voor de foto’s van Sharon Groenendijk.

17-09-2013

magic_unlimited3.jpg

Magic Unlimited na Beijing ook in Almelo

ALMELO, vrijdag 4 oktober, aanvang 20.00 uur, entree € 23,--

Magic Unlimited komt naar Almelo! Hun voorstelling “The Magic & Mystery Show”, die reeds een groot succes is geweest in Beijing, zal op 4 oktober in Theaterhotel Almelo te zien zijn!
Een onvergetelijke belevenis voor de hele familie.

Oscar en Renzo Kazàn vormen samen met Mara de internationale illusionistengroep Magic Unlimited. Met hun eigentijdse show veroverden zij afgelopen jaren stormenderhand het publiek in diverse landen in Europa en Azië. In hoog tempo voeren de drie dynamische entertainers je mee naar een wereld vol fantasie en dromen. Spectaculaire illusies, prachtige muziek, wonderlijke acts en oprechte passie en hartstocht.
Steven Kazàn, de jongste broer van de familie, verrast het publiek met zijn humoristische improvisaties en zorgt voor daverende lachsalvo´s! Kortom, een up-tempo illusieshow die bruist van levensvreugde!

Magic Unlimited! What you get....... is an illusion!

Beelden van deze voorstelling:
http://www.youtube.com/watch?v=u9pgG0lR1h4

11-08-2013

the_pirate_bay_logo12.jpg

The Pirate Bay omzeilt providerblokkades

Downloadsite The Pirate Bay heeft een eigen browser uitgebracht die blokkades van de site opheft. 'Pirate Browser' geeft gebruikers via een omweg toegang tot The Pirate Bay en andere geblokkeerde sites.

Sinds vorig jaar blokkeren internetproviders The Pirate Bay in Nederland op last van de rechter. Stichting Brein had een verbod afgedwongen omdat er via de site films en muziek illegaal gedownload kunnen worden. Ook in andere Europese landen is de site geblokkeerd, zoals Groot-Brittannië.

Omzeilen
Via een zogenoemde proxy was het al mogelijk om blokkades van sites te omzeilen. Nu brengt Pirate Bay ter gelegenheid van zijn 10-jarige jubileum een eigen browser uit die dat automatisch doet.
"Het is een simpele browser één-klik-browser die censuur en blokkades omzeilt en sites direct beschikbaar en toegankelijk maakt", schrijft The Pirate Bay op zijn site.
15-07-2013

michelle.jpg

Limonade en zonneschijn voor Michelle!

Na de succesvolle single ‘Waarom huilt U Mama' (4 weken in de single top100), komt de 11 jarige Michelle nu met een gloednieuwe en swingende zomersingle getiteld: "Limonade en zonneschijn"! Het lied is geschreven en geproduceerd door Martin Sterken en heeft alles in zich om uit te groeien tot een echte zomerhit! Een song die in het hoofd blijft hangen vanaf het eerste moment dat men het hoort. Lekker vlot, lekker vrolijk en vooral zomers! "Limonade en zonneschijn" is verkrijgbaar via de bekende downloadportals en wordt op 21 juli gepresenteerd in het Drentse dorpje Spier onder toeziend oog van diverse bekende artiesten. De single wordt uitgebracht op het platenlabel JAZ-Music, die ook de promotie rondom de single voor zijn rekening neemt. De bijbehorende videoclip is geproduceerd door William ten Kate van Crossmedia en zal o.a. op TV Oranje te bewonderen zijn.

30-04-2013

jannes-en-3baritons.00.jpg

Jannes en 3 Baritons: van levenslied tot klassiek

Het StadionFestival van het 110-jarige Heracles Almelo op vrijdagavond 10 mei biedt een enorm gevarieerd programma. Zo staan onder andere Jannes én de 3 Baritons op het podium. Op het eerste gezicht twee uitersten. Jannes is de koning der piraten. De baritons Ernst-Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker zijn gevestigde namen in de wereld van de musicial, operette en opera.
Maar ze hebben ook veel gemeen. Beiden geven een fantastische show weg waarbij ze met veel enthousiasme op het publiek inspelen.
Jannes behoeft nauwelijks introductie. De sympathieke volkszanger uit Drenthe trad al vaak op in Almelo en heeft hier veel fans. Toen Heracles in 2005 kampioen werd en promoveerde, kwam hij naar Almelo om het feestje op het Marktplein op te luisteren. Jannes heeft wel wat met voetbal. Onlangs werkte hij nog mee aan de – helaas vergeefse – actie om eerste-divisieclub Veendam van een faillissement te redden. Naast nieuwe nummers – Jannes brengt immers elk jaar wel een nieuw album uit – zullen op 10 mei ongetwijfeld grote hits voorbijkomen als Adio Amore, Beetje Meer en Zwevend naar Geluk.
De 3 Baritons zijn van een muzikaal andere boedgroep. In de jaren 90 zijn ze voor het eerst bij elkaar gebracht door Ivo Niehe als een Nederlandse variant van de Drie Tenoren, destijds een wereldberoemd trio met Luciano Paravotti, Placido Domingo en José Carreras. Maar pas jaren later, in 2008, gingen de drie serieus samen aan het werk. Ze maakten met een groot orkest een tournee langs Nederlandse theaters die vanwege het suces doorliep tot in 2010. Dit jaar kwamen ze met een nieuw programma op de proppen. ‘De reden dat we weer bij elkaar komen is omdat we zoveel lol met elkaar hebben’, aldus Henk Poort, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Rembrandt in de gelijknamige musical. In hun nieuwe theatershow maken de drie klassieke zangers een muzikale rondreis door Ierland. Op vrijdagavond 10 mei zullen ze het publiek in het Polman Stadion dan ook vast en zeker trakteren op meeslepende Ierse traditionals zoals Ho Danny boy, Go Lassie go en The wild rover van the Dubliners.
Het wordt genieten, van Jannes én van de magnifieke 3 Baritons. En dat voor slechts een tientje! Voor kaartverkoop zie www.heracles.nl

23-04-2013

waylonk.jpg

Alleen Waylon al bezoek StadionFestival waard!

Waylon, eerste Nederlandse soulzanger bij Motown!
Een van de grote publiekstrekkers van het StadionFestival is Waylon, een soulzanger van internationale allure. Niet voor niets tekende hij als eerste Nederlandse solo-artiest een contract bij het beroemde Motown-label.
Bekende albums van hem zijn Wicked Ways en After All, een ode aan de liefde, met ook de grote hit The Escapist, met het aanstekelijke, gefloten refrein.
Zijn grote doorbraak kwam in 2008 toen hij in Holland’s got talent tweede werd met prachtige vertolkingen van soulklassiekers van James Brown en Otis Redding.
Zijn roots liggen echter in de country-muziek. De in 1980 in Apeldoorn geboren Willem Bijkerk, zijn echte naam, zingt al op jonge leeftijd in countrybands en noemt zich naar zijn grote idool, de Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings. Hij zit als jochie van 15 vooraan als die in Amsterdam een concert geeft. Nog geen vijf jaar later, in 1999, wordt hij door Jennings uitgenodigd in Nashville, nadat de Amerikaan zijn nummer Ways of the Heart heeft gehoord. Waylon treedt op in de show van zijn idool en ze gaan een samenwerking aan, waar echter door de dood van Jennings in 2002 een abrupt einde aan komt.
Terug in Nederland raakt Waylons carrière in het slop. Zijn huwelijk loopt stuk, hij vlucht in de drugs. Dankzij zijn ouders komt hij er weer bovenop. Na de overstap naar soulmuziek en optredens in De Wereld Draait Door en op tal van evenementen rijst zijn ster razendsnel.
In maart van dit jaar sloot hij in Carré een akoestische theatertour af, Unplugged & Unreal, waarin hij zong over het omgaan met succes en roem.
Waylon is een artiest pur sang. De muziek staat bij hem voorop, niet de glamour en de status. Zijn optredens zijn echte happenings, hij gaat er helemaal voor.
Op zich is Waylon alleen al een bezoek aan het StadionFestival op 10 mei waard – en dat voor een tientje! Zorg dat je erbij bent. Het wordt een happening zoals Almelo nog nooit heeft gekend. Vanaf 18.00 uur in het Polman Stadion. Voor kaartverkoop klik hier.

21-04-2013

nederland-kleurt-oranje.jpg

Alternatief Koningslied komt uit Holten

HOLTEN – Een heel gedoe over de taalkundige vaardigheden in het Koningslied dat werd geproduceerd door John Ewbank en waar tal van celebrity’s aan meewerkten. Taalkundige Daniëls fileerde het lied bij Pauw & Witteman waarna de kritiek zelfs zo hevig werd en de reacties via internetfora zo schandalig dat Ewbank besloot het samenraapsel van ingezonden tekstdelen in te trekken, ondanks dat het lied al als nummer 1 bij I-Tunes stond genoteerd. Daniëls bleef er laconiek onder en verwacht dat het nu een cultlied wordt en alsnog een succes.

Producent Edwin van Hoevelaak uit Holten zag wel iets in een alternatief en bewerkte het EK-nummer van zanger Wolter Kroes tot een alternatief Koningslied. Nederland kleurt Oranje heet de feestknaller en meedeiner.

Het Nationaal Comité Inhuldiging hoopt maandag met een echt alternatief te komen.
05-04-2013

r-386_trio_kopie.jpg

Kastelein en Muzikant samen de dansvloer op

MARKELO - Het is een traditie in de Twentse plattelandsdorpen dat je vanaf je 14e/15e voor het eerst naar dansles gaat. De een vindt het leuk om dansen te leren, de ander ziet het als de eerste schreden buiten de deur zonder pa en ma en met een stuk avontuur en ontdekking op die leeftijd. Maar wat doe je als 45-plusser met die opgedane danskennis? Kastelein Dinant Nijland van zalencentrum de Haverkamp en Han Overmaat muzikaal leider van de Remix Partyband, beiden uit Markelo, hebben daar iets op gevonden.
Vaak tientallen jaren verder draaien de dansscholen juist weer speciale sessies voor (getrouwde) paren en stellen die (omdat ze als jeugd niet hebben opgelet) de pasjes toch wel graag willen leren. Dat gebeurt veel en de dansscholen ook hier in het Oosten hebben het daar goed mee. Kennen we echter eenmaal weer de danspasjes dat kun je ze vrijwel nergens ten uitvoer brengen. Zomerfeesten zijn er niet geschikt voor, bruiloften zijn er weinig en vaak is het danstempo niet geschikt. Daarnaast missen de 45 plussers over het algemeen een leuke ambiance om elkaar te ontmoeten en een gezellige sfeer te combineren met de mooie danstempo’s van Engelse Wals, tango en Foxtrot. Vanaf zondagavond 14 april zijn er drie zondagavonden gepland in de Markelose horeca- gelegenheid aan de Stationsstraat. Han Overmaat licht toe: “Op veel plekken in Nederland, met name het Noorden en Zuiden zijn deze dansavonden met Live Muziek al jaren een groot succes, Twente moet ze nog een beetje ontdekken en daar willen Dinant Nijland en ik ons graag voor inzetten”. De overige twee avonden zijn gepland op 26 mei en 23 juni a.s. Naast de strikte danstempo’s komen de nieuwste Nederlands- Duits- en Engelstalige hits voorbij.
Han Overmaat: “ Het unieke aan ons concept is dat de zaalhouder en de Remix Partyband de krachten bundelen om de steeds groter wordende groep 45 plussers toch de kans te geven voor een aangenaam avondje uit, met Live muziek, de beentjes van de vloer en niet onbelangrijk een verrijking van de sociale contacten en lage kosten”. Dinant Nijland: “Echtparen, alleenstaanden, jong of oud, Iedereen is welkom. Ik kreeg al de vraag van een vriendengroep die gewoon met hun partners gezellig een avondje bij elkaar willen zijn met livemuziek en een dansje. Ook dat kan.”

04-03-2013

wijngaard-bedenictus.png

Henk Wijngaard en zijn Benedictus-parodie

De Drentse zanger Henk Wijngaard is nog steeds op de podia actief en blijft populair. Nu heeft hij de wisseling van de kerkleiding in Rome aangegrepen om een parodie op te nemen op zijn grootste succesnummer ‘Met de vlam in de pijp’. In de parodie vraagt hij zich af waarom Paus Benedictus aftreedt, want volgens Henkie kan Paus Benedictus nog net zo goed mee als hij zelf.
Klik hier voor de parodie
 

25-02-2013

p1050587.jpg
Ben Rienstra kwam even buurten bij 'paparazzo' Freek om te vernemen hoe het gaat.

'Paparazzo' Freek bij Heracles - Vitesse

ALMELO – AlmeloNieuws.nl ‘paparazzo’ Freek toog weer eens naar het Polman Stadion, deze keer om de wedstrijd Heracles Almelo tegen Vitesse Arnhem bij te wonen. Niet zoals dat vroeger struinend door de VIP-boxen ging om een mooie plaat te schieten, maar louter voor het voetbal want fotograferen zit er voor Freek niet meer in gelet op zijn progressieve spierziekte ALS.
Freek zag bibberend in de kou in ieder geval een mooie pot voetbal die helaas voor de zwart-witten verloren ging met 3-5. Ook zag hij dat de geschorste Theo Jansen gewoon tussen het volk op de tribune plaatsnam en niet tussen de VIPS, maar vooral toch ook terugdenkend aan het benefietgala van begin deze maand in de business-room van het Polman Stadion om centjes bij elkaar te harken voor onderzoek tegen ALS. Het business-volk liet zich toen van de goede kant zien en zag bovendien een bevlogen Heracles-voorzitter Jan Smit zijn veilinghamer doormidden slaan.
Zaterdag had Freek dus een nieuw exemplaar bij zich zodat Smit ook het eerstvolgende gala voor ‘Kans voor een Kind’ de ingebrachte veilingstukken kan afhameren.

Meer weten over ALS? Klik hier…

Fotoreportage (7 foto's)...
19-02-2013

ruben-nicolai-theaterhotel-2013.png

Ruben Nicolai komt 'solo' naar Almelo

Entertainer Ruben Nicolai komt op woensdag 27 februari optreden in het Theaterhotel Almelo met zijn solo theatershow de "Little Friday Show".

Bij de Little Friday Show draait het helemaal om televisie. Ruben Nicolai gebruikt zijn eigen ervaringen en de gimmicks van TV om aan het publiek duidelijk te maken hoe het er nou écht aan toe gaat achter de schermen van de TV-wereld. Schijn, vertoon, manipulatie en bovenal humor: Little Friday ontleed het medium met een knipoog.

Maar daar blijft het niet bij. Als kers op de taart maakt het publiek samen met Ruben een geheel eigen, uniek TV-programma: het summum van televisie, een award show! Uiteraard online terug te zien. Een onvergetelijke, digitale herinnering voor de bezoeker. De show is toegankelijk voor alle leeftijd en geheel persoonlijk afgestemd op het publiek: elke show is uniek, denk bijvoorbeeld aan de wilde Harlem Shake die hij met het publiek vorige week uitvoerde.

Mensen kennen je als caberetier en televisiepresentator. Waarom heb je deze theatervoorstelling gemaakt?
Ik had het idee voor Little Friday in mijn hoofd en dat kreeg ik er niet meer uit. Ik wilde graag een theatervoorstelling maken over televisie waarbij het publiek leert wat de trucs zijn van tv en waarbij we met die kennis vervolgens samen een mini-uitzending maken. Er zitten elementen van cabaret, tv presentatie en improvisatie in. Een grote smeltkroes dus dat samen een nieuw concept vormt. Lees verder

07-02-2013

flash.jpg

De reünie van Bar Dancing Flash

BERGENTHEIM – Een weerzien met vele bekende gezichten moet het worden: de reünie van Bar Dancing Flash op zaterdag 2 maart bij Café Veenlust in Bergentheim. Vrijwel het hele personeel van weleer zal er bij zijn en voormalig exploitanten Jan Willem en Emely Meijer hopen veel van hun oud-bezoekers te mogen begroeten. En dat niet alleen: ook de DJ’s van weleer, Johan Brinkman, Eddy Mensink, Wim Brouwer en Stuart Henry, zijn van de partij. Lees verder

12-01-2013

tober.10_dsc_0055.jpg

Ronnie Tober´s jubileumshow voor leden De Klup

ALMELO – Wie kent hem niet, de zanger Ronnie Tober. Geboren in Bussum in 1945 en met zijn ouders op 3-jarige leeftijd naar de VS geemigreerd om in 1963 als jonge artiest terug te keren in zijn geboorteland om daar een succesvolle carrière op te bouwen. Dit jaar viert hij zijn 50-jarig artiestenjubileum en toert hij vooral het land door met zijn jubileumshow ‘Er is niemand zoals jij’ om fans en anderen te plezieren via zijn Ronnie Tober Foundation.
Zaterdag kwam hij naar zaal Tibbe om de cliënten van De Klup en medewerkers van Soweco te plezieren. Hij werd in de show ondersteund door zanger-entertainer Erwin Fillee en zangeres Willeke D’estell en gedrieën kregen zij ‘de zaal helemaal op de kop’.
Op vrijdag 18 januari zijn er om 17.35 uur beelden te zien via Omroep Max op Nederland 2.

Fotoreportage: Jan Bril

 
Fotoreportage (29 foto's)...

18-12-2012

benb.png

Frans Bauer en Johnny Bolk in Glazen Huis

ENSCHEDE – Vanavond rond 22.00 uur wordt het een gezellige boel in het Glazen Huis te Enschede. Niemand minder dan Frans Bauer en de Almelose zanger Johhny Bolk zijn te gast bij de 3FM DJ’s. Uiteraard om een liedje te zingen om de feestvreugde rond het Glazen Huis te verhogen, maar ook om een cheque af te geven van Bolk Transport Almelo en van Container Terminal Twente (CTT) in Hengelo met een totale waarde van 7.500 euro. B&B flikken het dus om op de eerste avond al flink in de bus te blazen voor Serious Request.

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken