ShowNieuws


02-11-2013

feestlift__large_.jpg

Feestlift op Mega Piraten Festival

NIEUWLEUSEN – “Het gaat ons om de interactie met het publiek. Of het op het Mega Piraten Festijn ook mogelijk is, moeten we nog maar zien, maar bij kleinere optredens gaan we vaak al zingend de zaal in. Dan loopt er een van ons voorop in de polonaise. We hebben oprecht plezier in wat we doen. En als je dat uitstraalt, ben je al een heel eind.” Aan het woord is Frank Kleine Schaars, die samen met Marco ten Kate het Wijhese duo Feestlift vormt. Op zaterdag 16 november treedt het feestduo op tijdens het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen.

Beginveertigers Frank en Marco zijn al jaren bezig in de muziek. Frank zit al sinds zijn 20-ste in allerlei bandjes en Marco was actief in het Nederlandstalige circuit. Beide heren wonen in Wijhe en kenden elkaar al van de voetbal toen ze ook nog eens collega’s werden. De twee werkten jaren voor dezelfde bank. “We zaten zo’n vier jaar geleden samen in de kroeg in Wijhe. Iemand kwam naar Marco toe met de vraag of hij de week erop wilde zingen tijdens een feestje. ‘Is goed’, zei hij, ‘maar dan doe ik het wel met Frank’. En zo zijn we dus begonnen. Voor de grap eigenlijk. We hebben eerst een tijdje opgetreden onder de naam Sick en Nimon. Het werd eigenlijk alleen maar groter en groter. We kregen steeds meer feesten aangeboden. Op een gegeven moment hebben we onze naam veranderd in Feestlift. Nog steeds staat plezier voorop, maar het is allemaal wel wat serieuzer geworden dan we vooraf hadden gedacht.”
De twee hebben inmiddels vijf singles uitgebracht. Live wisselen ze eigen werk af met bekende Nederlandstalige liedjes, schlagers en Engelstalig werk. Ze treden regelmatig op in cafés, discotheken en feesttenten, stonden twee keer op de middenstip van het PEC Zwolle-stadion, gingen al meerdere keren op reis naar Oostenrijk om daar op te treden in het après-skicircuit en reisden vorig jaar zelfs voor een week naar Afghanistan, waar ze optraden voor de Nederlandse troepen. “Heel bijzonder”, vertelt Frank. “We werden benaderd door een boekingsbureau dat vaker werk doet voor defensie. Natuurlijk zeiden we ja. De reden dat je daar bent is natuurlijk niet leuk, er is daar een conflict gaande, maar wij waren er om voor afleiding te zorgen, om een feestje te maken. We waren geboekt voor twee optredens, maar uiteindelijk hebben we ook nog een derde show gedaan voor Duitse troepen. Het was fantastisch om te mogen doen. Die militairen zitten daar meestal een half jaar en hebben er niet veel vertier. Wat ik het indrukwekkendst vond? Toch het landschap, eigenlijk is het een grote woestijn. Er is niet veel. Dan denk je ook wel eens: ‘waar gaat dit nou over?’ Een heel onwerkelijke situatie eigenlijk. We zijn maar een week geweest en eigenlijk kregen we nauwelijks wat mee van het gegeven dat we in een conflictgebied zaten. Alleen als we van basis naar basis gingen: kogelvrije vesten aan, helmen op en rijden in gepantserde voertuigen. De meeste tijd brachten we door op de basissen zelf. Daar hing verder helemaal geen gespannen sfeer.”
Waarschijnlijk brengen de twee in Nieuwleusen hun laatste single ‘Zo Mooi’ ten gehore. Dorothée Loorbach van RTV Oost figureerde in de bijbehorende clip. “Om eerlijk te zijn weten we op dit moment nog niet eens hoeveel liedjes we mogen doen. Misschien maar één. We zullen het wel zien. Maar natuurlijk hebben we er heel veel zin in. We staan zeer zeker niet elke dag voor zo’n groot publiek. Voor ons is het Mega Piraten Festijn helemaal nieuw. Veel over gehoord, veel van gezien, maar er nog nooit geweest. We zijn heel benieuwd dus. Bovendien is het voor ons een halve thuiswedstrijd. We gaan er hoe dan ook een feestje van maken.”

Programma
Het programma van het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen ziet er als volgt uit: Nick & Simon, Jannes, Gebroeders Ko, 3JS, Stef Ekkel, Thomas Berge, Mooi Wark, Ronnie Ruysdael, Lesley Williams, Ancora, Sieneke, Evert Baptist, Peter Beense, Harten 10, Koos Alberts, Jan Keizer & Anny Schilder, Gino Graus, Helemaal Hollands, Monique Smit & Tim Douwsma, Rein Mercha, Marianne Weber, Winnie, Milan Milano, René Karst, Django Wagner, Vinzzent, Edwin van Hoevelaak, Frank van Etten en Feestlift.
Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Drukkerij Nico de Graaf en Matimi Fashion/lunchroom in Nieuwleusen, Paddy’s Pub in Balkbrug; Foto Tuinman in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis; De Smulbaai in Heino.
(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken