ShowNieuws


06-05-2014

ilse-en-waylon.jpg

Ilse en Waylon in finale Eurovisie Songfestival

KOPENHAGEN – Na jaren van deceptie zit Nederland voor de tweede keer op rij in de finale van het Eurovisie Songfestival dat in Kopenhagen plaatsvindt. Het gelegenheidsduo Ilse de Lange (Almelo) en Waylon (Apeldoorn) dingen mee onder de naam The Common Linnets met het countryachtige liedje Calm after the Storm en bereikte in de eerste halve finale als negende, plaatsing voor de finale op zaterdag a.s. Vorig jaar deed Anouk dat met het eveneens rustige lied Birds.
Volgens commentator Cornald Maas is dat het bewijs dat Nederland voor een goede koers heeft gekozen door sterke namen als Ilse DeLange en Waylon, en vorig jaar Anouk, te sturen. Sterke namen die hun eigen koers varen en zich niet veel aantrekken van de publieke opinie. "Mooie muziek wordt weer beloond", volgens commentator Jan Smit.
Maas twitterde later dat Nederland goed had geloot voor de finale wanneer Ilse de Lange en Waylon optreden in de tweede helft van de finale tussen allemaal up tempo-nummers. Het Nederlandse liedje Calm After The Storm zal daartussen als bijdrage met een wat meer ingetogen en intiem karakter zeker in positieve zin opvallen, is de verwachting van Maas.
Ilse de Lange ging helemaal uit haar dak en was euforisch; “Mooi dat ons liedje nu internationaal erkend word na alle kritiek vooraf.” Waylon was wat koeler in zijn reactie en meldde dat hij zin had aan een stevige pint bier!
 

Fotoreportage: 1 foto's

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken