ShowNieuws


30-04-2013

jannes-en-3baritons.00.jpg

Jannes en 3 Baritons: van levenslied tot klassiek

Het StadionFestival van het 110-jarige Heracles Almelo op vrijdagavond 10 mei biedt een enorm gevarieerd programma. Zo staan onder andere Jannes én de 3 Baritons op het podium. Op het eerste gezicht twee uitersten. Jannes is de koning der piraten. De baritons Ernst-Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker zijn gevestigde namen in de wereld van de musicial, operette en opera.
Maar ze hebben ook veel gemeen. Beiden geven een fantastische show weg waarbij ze met veel enthousiasme op het publiek inspelen.
Jannes behoeft nauwelijks introductie. De sympathieke volkszanger uit Drenthe trad al vaak op in Almelo en heeft hier veel fans. Toen Heracles in 2005 kampioen werd en promoveerde, kwam hij naar Almelo om het feestje op het Marktplein op te luisteren. Jannes heeft wel wat met voetbal. Onlangs werkte hij nog mee aan de – helaas vergeefse – actie om eerste-divisieclub Veendam van een faillissement te redden. Naast nieuwe nummers – Jannes brengt immers elk jaar wel een nieuw album uit – zullen op 10 mei ongetwijfeld grote hits voorbijkomen als Adio Amore, Beetje Meer en Zwevend naar Geluk.
De 3 Baritons zijn van een muzikaal andere boedgroep. In de jaren 90 zijn ze voor het eerst bij elkaar gebracht door Ivo Niehe als een Nederlandse variant van de Drie Tenoren, destijds een wereldberoemd trio met Luciano Paravotti, Placido Domingo en José Carreras. Maar pas jaren later, in 2008, gingen de drie serieus samen aan het werk. Ze maakten met een groot orkest een tournee langs Nederlandse theaters die vanwege het suces doorliep tot in 2010. Dit jaar kwamen ze met een nieuw programma op de proppen. ‘De reden dat we weer bij elkaar komen is omdat we zoveel lol met elkaar hebben’, aldus Henk Poort, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Rembrandt in de gelijknamige musical. In hun nieuwe theatershow maken de drie klassieke zangers een muzikale rondreis door Ierland. Op vrijdagavond 10 mei zullen ze het publiek in het Polman Stadion dan ook vast en zeker trakteren op meeslepende Ierse traditionals zoals Ho Danny boy, Go Lassie go en The wild rover van the Dubliners.
Het wordt genieten, van Jannes én van de magnifieke 3 Baritons. En dat voor slechts een tientje! Voor kaartverkoop zie www.heracles.nl

(c) 2023 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken