ShowNieuws


24-03-2014

inktaap-2014.png
Tommie Wierenga ontving de Inktaap 2014 voor het boek 'Dit zijn de namen'. - Foto: Tim Leguijt

Inktaap 2014 voor Tommy Wieringa

ROTTERDAM – Tommy Wieringa is momenteel wel de meest populaire Nederlandse schrijver. Vandaag kon hij met de toekenning van de Inktaap 2014 weer een prijs toevoegen aan zijn talrijke nominaties en prijzen.
Wieringa werd op 20 mei 1967 in Goor geboren en bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. In 2005 kwam zijn grote doorbraak met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Voor Joe Speedboot kreeg Wieringa de Ferdinand Bordewijk Prijs voor verhalend proza. De jury van de Jan Campert Stichting omschreef het boek als 'zijn meeslepende en vitale ontwikkelingsroman'. Ook werd ‘Joe Speedboot’ bekroond met de Magazijn La Vie en Rose Prijs en nominaties waren er voor o.a. AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil, de Libris Literatuur Prijs, de Literatuurprijs Gerard Walschap, NS Publieksprijs en de Prijs voor het mooiste boekomslag. In 2009 volgde wederom een nominatie voor de AKO Literatuurprijs met het boek ‘Caesarion’. In 2013 ontving Wieringa de Libris Literatuurprijs en de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Boekenuil voor ‘Dit zijn de namen’ en nu voor hetzelfde boek volgde de Inktaap 2014.
De Inktaap 2014 werd vandaag uitgereikt in Rotterdam in het bijzijn van duizend scholieren, de juryleden van De Inktaap.

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken