ShowNieuws


05-04-2013

r-386_trio_kopie.jpg

Kastelein en Muzikant samen de dansvloer op

MARKELO - Het is een traditie in de Twentse plattelandsdorpen dat je vanaf je 14e/15e voor het eerst naar dansles gaat. De een vindt het leuk om dansen te leren, de ander ziet het als de eerste schreden buiten de deur zonder pa en ma en met een stuk avontuur en ontdekking op die leeftijd. Maar wat doe je als 45-plusser met die opgedane danskennis? Kastelein Dinant Nijland van zalencentrum de Haverkamp en Han Overmaat muzikaal leider van de Remix Partyband, beiden uit Markelo, hebben daar iets op gevonden.
Vaak tientallen jaren verder draaien de dansscholen juist weer speciale sessies voor (getrouwde) paren en stellen die (omdat ze als jeugd niet hebben opgelet) de pasjes toch wel graag willen leren. Dat gebeurt veel en de dansscholen ook hier in het Oosten hebben het daar goed mee. Kennen we echter eenmaal weer de danspasjes dat kun je ze vrijwel nergens ten uitvoer brengen. Zomerfeesten zijn er niet geschikt voor, bruiloften zijn er weinig en vaak is het danstempo niet geschikt. Daarnaast missen de 45 plussers over het algemeen een leuke ambiance om elkaar te ontmoeten en een gezellige sfeer te combineren met de mooie danstempo’s van Engelse Wals, tango en Foxtrot. Vanaf zondagavond 14 april zijn er drie zondagavonden gepland in de Markelose horeca- gelegenheid aan de Stationsstraat. Han Overmaat licht toe: “Op veel plekken in Nederland, met name het Noorden en Zuiden zijn deze dansavonden met Live Muziek al jaren een groot succes, Twente moet ze nog een beetje ontdekken en daar willen Dinant Nijland en ik ons graag voor inzetten”. De overige twee avonden zijn gepland op 26 mei en 23 juni a.s. Naast de strikte danstempo’s komen de nieuwste Nederlands- Duits- en Engelstalige hits voorbij.
Han Overmaat: “ Het unieke aan ons concept is dat de zaalhouder en de Remix Partyband de krachten bundelen om de steeds groter wordende groep 45 plussers toch de kans te geven voor een aangenaam avondje uit, met Live muziek, de beentjes van de vloer en niet onbelangrijk een verrijking van de sociale contacten en lage kosten”. Dinant Nijland: “Echtparen, alleenstaanden, jong of oud, Iedereen is welkom. Ik kreeg al de vraag van een vriendengroep die gewoon met hun partners gezellig een avondje bij elkaar willen zijn met livemuziek en een dansje. Ook dat kan.”

(c) 2020 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken