Tubbergen


24-06-2015

brand-witteveensweg-geesteren_peter-struik.jpg
Foto: Peter Struik

Asbest bij brand buitengebied Geesteren

GEESTEREN – Even na achten vanavond werd de brandweer gealarmeerd voor brand aan de Witteveensweg in het buitengebied van Geesteren. De brandweer bestrijdt het vuur met meerdere voertuigen, waaronder tankwagens en schaalde rond negen uur op naar GRIP 1 vanwege mogelijk asbest. Omwonenden melden deeltjes asbest in hun tuin gevonden te hebben of er op het minst op lijkt. Reden om de grote brand als asbestgevaarlijk te bestrijden. Er naast staat eveneens een schuur en op het erf staat een riet gedekt huis. De brandweer probeert met man en macht het overslaan van de brand te voorkomen. In de oude varkensschuur waren geen dieren gestald en er zijn geen gewonden.

Update:
De brandweer kon niet voorkomen dat ook de naastgelegen schuur vlam vatte en werd verwoest. Het woonhuis kon wel worden gered. Een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld om het terrein van asbestdeeltjes te schonen. Burgemeester Stegers van de gemeente Tubbergen nam een kijkje tijdens de bluswerkaamheden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...
 

 

23-06-2015

Derde Dom Verdan Loop verwacht 500 deelnemers

REUTUM – De organisatie van de ‘Dom Verdan Loop’ in Reutum verwacht zondag a.s. de grens van 500 deelnemers te doorbreken. Zij leidt dat af uit het aantal voorinschrijvingen voor een van de onderdelen. De ervaring leert bovendien dat een flink aantal deelnemers zich pas aanmeldt voor de start.
De start van de hardloopwedstrijd over 10 km is om 07.00 uur vanaf het Kuierplein. In de loop van de ochtend vertrekken de overige deelnemers voor het hardlopen over de 5 km en de halve marathon en de wandelaars voor de 10 km en 15 km.
De ‘Dom Verdan Loop’ is een uniek evenement. Niet alleen vanwege het vroege vertrek, maar ook vanwege het ontbijtbuffet waar alle deelnemers gebruik van kunnen maken.

12-06-2015

De 7 Mijlen Manderveen terug naar 2 groepen

MANDERVEEN – Krimp van het leerlingenaantal is een van de zorgen van basisschool De 7 Mijlen in Manderveen. Het noopt de schoolleiding tot het aanpassen van het niveau van de opleiding op het niveau van de individuele leerling. In het nieuwe schooljaar dus geen vier combinatieklassen meer op basis van leeftijd maar een verdeling in onderbouw en bovenbouw. Voor twee parttimers is nieuw emplooi gevonden bij basisschool De Marke in Tubbergen. Directeur René Weijers (49) wordt bovendien met ingang van 1 augustus belast met een dubbele functie. Hij wordt tevens directeur van basisschool Heilig Hart in Fleringen als opvolger van Rian Wiegerink die naar De Wiekslag in Tubbergen vertrekt vanwege pensionering van directeur Henk Blikman.

11-06-2015

Digi-Dorp moet krachten Albergen bundelen

ALBERGEN – De Dorpsraad van Albergen wil de inzet van alle beschikbare vrijwilligers in het dorp bundelen als doel en middel om verenigingen, stichtingen en evenementen in Albergen te helpen.
Uit de gehouden enquête bleek dat de helft van de verenigingen en stichtingen in Albergen te kampen hebben met te weinig vrijwilligers.
Middels een agenda op het DigiDorp Albergen kunnen alle organisaties hun activiteiten eveneens bundelen om deze beter te profileren.
 

05-06-2015

Website was tijdelijk onbereikbaar

TUBBERGEN/AMSTERDAM – Voor het eerst in haar bestaan heeft TubbigNieuws.nl te maken gekregen met een flinke webstoring. Een menselijke fout in het datacentrum te Amsterdam zorgde er voor dat de website van TubbigNieuws.nl vrijdag na 12.00 uur meerdere uren uit de lucht was. De fout betrof ook websites van het Almelo’s Weekblad, Almelose Ruiterdagen, Twents Hippisch Centrum, AlmeloNieuws.nl en enkele tientallen andere sites in de regio Twente.
Dankzij goede automatische back-ups van de eigen servers van Sunshine It in Vriezenveen, die in het Amsterdamse datacenter staan, konden de websites in de loop van de dag zonder data-verlies weer handmatig online worden gezet. Wel zijn emails gezonden aan betrokken sites gedurende de storingsuren niet aangekomen. In de kopregels van oudere artikelen kan het voorkomen dat leestekens zijn verdwenen en er vraagtekentjes voor in de plaats staan.

28-05-2015

Hospice Geesteren strijdt om voortbestaan

GEESTEREN – De stichting Hospice Geesteren verkeert in financiële moeilijkheden. Als oorzaak wordt aangegeven dat er in 2013 tijdelijk minder vraag was waardoor huurachterstand is ontstaan. Prioriteit werd toen gegeven aan de betaling van gas, water, licht en internet waardoor verhuurster en initiatiefneemster van de hospice, de familie Kienhuis er zelf financieel bij in schoot. De hospice moet zeven patiënten op jaarbasis huisvesten om financieel dekkend te zijn. Initiatiefneemster Kienhuis is op zoek naar nieuwe bestuursleden – die traden in 2014 af - voor de stichting en hoopt op bijdragen van een drietal thuiszorgorganisaties.
Hospice Geesteren aan de Dorpsstraat 10 werd in juni 2012 geopend door het toenmalige Tweede Kamerlid Sabine Uitslag.
 

27-05-2015

veldboer-koopcontractondertekening.jpg

Bouw woningen op Erve Veldboer Langeveen

LANGEVEEN – De gemeente Tubbergen is akkoord met het realiseren van maximaal 12 woningen op het beoogde Knooperf De Veldboer in Langeveen. Het kan daarbij gaan om zowel rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Gegadigden uit Langeveen genieten de voorkeur bij het zoeken naar kopers/bewoners. Het project De Veldboer, met een totale oppervlakte van 3,9 ha, is in handen van ErfGoed Landelijk Bouwen uit Alkmaar.

< Foto: Erfgoed BV
 

25-05-2015

glowinthedark-albergen-nl_2015-05-25-_img_5876_jb.jpg

Albergen pakt vijfde wereldrecord

ALBERGEN – Na het bierkratten stapelen in 1994, het ballonnen oplaten in 1999 en de hoogste en langste creatie met legoblokjes in 2004, heeft Albergen opnieuw een wereldrecord gescoord. Om 22.30 uur precies werd vanavond de creatie van kunstenaar Chris Veldhof, een beschilderde fluoriserende bol met een oppervlakte van 224,38 m2, de lucht in gehesen als reusachtig en grootste ‘glow in the dark’ schilderij ter wereld.
Heel Aadorp was betrokken bij het realiseren van dit record dat ruim twee jaar voorbereiding vergde, honderden kinderen bloks gewijze het ontwerp liet schilderen, techneuten de reusachtige stellage liet bouwen en de UV-verlichting liet installeren onder bezielende leiding van de RCA (Record Commissie Albergen) die om de vijf jaar weer een recordpoging heeft staan en daarbij door het bedrijfsleven in dorp en omgeving wordt gesteund.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...
24-05-2015

roparun2015-mariaparochie.png

Warm onthaal Roparun in Mariaparochie

ALMELO – De Roparunners, die zich inzetten ter bestrijding van kanker, zijn in de loop Hamburg-Rotterdam al enkele jaren een warm onthaal in Almelo bekend. De stad werd tenminste al drie keer op rij door de teams tot leukste doorkomststad verwelkomt.
Voor de Almeloopers, dat met twee teams deelnam, r eden om dat warme onthaal in de thuisregio dit jaar ook in Mariaparochie te enthousiasmeren en daar zijn de inwoners van het kerkdorp prima in geslaagd, getuige de fotoreportage van AlmeloNieuws-fotograaf Jan Bril.
Uiteraard was het in het centrum van Almelo eveneens weer raak, zij het dat deze keer langs het nieuwe stadhuis aan de Haven NZ werd gelopen waar Omroep Almelo live aanwezig was. Op het Amaliaplein was het een drukte van belang en brak de feestvreugde pas goed los. En dat allemaal voor de zorg van kankerpatiënten die vanuit Roparun vorig jaar ruim 5 miljoen euro zagen ingezameld en uitgedeeld. Daarvan kwam de laatste drie jaar 50.000 euro terug naar de regio Almelo, als zijnde de leukste doorkomstplaats en hopelijk heeft Mariaparochie er aan bijgedragen dat ook dit jaar weer hoge ogen worden gegooid.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (118 foto's)...
22-05-2015

Eis 5 jaar voor ‘sterfhuisspecialist’ uit Geesteren

ALMELO/GEESTEREN – Volgens het openbaar ministerie is Marcel H. (45) uit Geesteren een beroepsfraudeur die ondernemers helpt om van hun schulden af te komen middels het opzetten van sterfhuisconstructies. Voor de Almelose rechtbank betoogde de officier van justitie dat Marcel H. tenminste 10 feiten op zijn geweten heeft waarbij bv’s werden leeggehaald om vervolgens de bv op naam van een ‘katvanger’ te zetten. De volgende stap was dan om de bv een andere naam te geven en te verhuizen naar een andere locatie om deze vervolgens failliet te laten gaan. Volgens de officier bedacht de inwoner van Geesteren de uitvoering waarbij gebruik werd gemaakt van stromannen waar niets van te halen viel. Ook werd Marcel H. beschuldigt van oplichting. De eis van vijf jaar gevangenisstraf was derhalve niet mals. Ook wacht hem mogelijk nog 2,5 jaar cel boven het hoofd voor eerdere oplichting.

21-05-2015

wereldrecordalbergen-voorbereiding.png

Albergen in de ban van wereldrecord

ALBERGEN - Voor de vijfde keer op rij hoopt de Record Commissie Albergen (RCA) een succesvol wereldrecord neer te zetten; dit keer met het grootste ‘glow in the dark’ schilderij. Kunstschilder Chris Veldhof ontwierp het schilderij met als thema ‘Fantasyworld’, een schilderij in 3D met een bol die zo’n 225 m2 meet. Daarvoor is een geweldig grote stellage nodig en daaraan wordt door tal van vrijwilligers volop gebouwd.
Zo’n 200 vrijwilligers zijn bovendien bezig het 3D schilderij aan de hand van een genummerd kleurenschema van een ‘glow in the dark’ kleurtje te voorzien voor de apotheose die moet volgen in het Pinksterweekend op het sportcomplex van De Tukkers. S’avonds rond 22.00 uur wordt de reusachtige bol de lucht in gehesen om met schijnwerpers te worden aangestraald. Daarna moet het ‘glow in the dark’ schilderij enkele uren licht uitstralen die in de verf is ‘opgeslagen’.

Fotoreportage: Jan Bril

Programma 24/25 mei

20.00 uur - Presentatie: Thijs Kemperink & Paul Kuipers

20.30 uur - Uitreiking van de lootjes en de lampionnen

21.00 uur - Walter Lansink

21.30 uur - Act met Flow lights

21.45 uur - René Hoek (Voorzitter VA) & Chris Schoneveld (Voorzitter RCA)

22.00 uur - Spectaculaire onthulling Wissink world of colors

 

Fotoreportage (25 foto's)...

Fotoreportage: 21 foto's

20-05-2015

miljonairs_in_cijfers_2012-2013.png

Tubbergen telt 200 miljonairs

TUBBERGEN – Volgens een rapport van Van Lanschot Bankiers, CBS en onderzoeksbureau GfK telt Nederland 1,3 procent inwoners met een vermogen boven een miljoen euro. Daarvan wonen er 200 in de gemeente Tubbergen, een percentage van 2,5 en dus ruim boven het landelijk gemiddelde. De plattelandsgemeenten in Overijssel lopen procentueel voorop met Dinkelland (300) en Staphorst (100) voorop en Tubbergen als derde.
De vijf grote gemeenten in Overijssel behoren procentueel tot de laagst geklasseerden. Hengelo (200) telt met Almelo (200) en Enschede (500) maar 0,7 procent miljonairs terwijl Deventer (400) en Zwolle (400) op 0,8 procent staan.
 

20-05-2015

cfw8kjcweaab3ax.jpg

Werk aan N746 Almelo-Tubbergen op schema

TUBBERGEN – De werkzaamheden aan de N746 Almelo-Tubbergen liggen op schema. Aannemer NTP Infra is nu bezig met het aanbrengen van nieuw asfalt en markeringen op de hoofdrijbaan. Tevens wordt er extra bermverharding langs delen van de hoofdrijbaan aangebracht. De verbeteringswerkzaamheden worden uitgevoerd in fasen. De eerste fase is gereed op vrijdag 29 juni aan het einde van de werkdag waarna het verkeer haar gang kan gaan tot 1 juni. Dan begint de volgende fase tot 5 juni wederom tot het einde van de werkdag.
Speciale aandacht vergen de op- en afritten van particulieren langs de N746. Per aansluiting wordt gekeken welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Indien werk naadzakelijk is in het particuliere deel van de aansluiting worden deze uitgevoerd met hetzelfde materiaal als de oorspronkelijke inrit.

< Twitterfoto: @harbrinkhoek.nl

20-05-2015

Geesteren beter toegankelijk voor blinden

GEESTEREN - Wethouder Erik Volmerink en dorpsraad-voorzitter Herman Huis in ’t Veld mochten vandaag in het dorpshart van Geesteren zelf ervaren hoe het is visueel gehandicapt te zijn. Geblinddoekt liepen zij door de dorpskern als formele start voor de werkzaamheden die Geesteren toegankelijker moeten maken voor mensen met een visuele handicap.
Het was Esther Deterink die als lid van de Wmo-raad aan de bel trok in het belang van zo’n 10 visueel gehandicapten die het dorp telt. Het resulteerde in een nauwe samenwerking tussen de gemeente Tubbergen en de dorpsraad die met vereende krachten nu ‘gidslijnen’ in de dorpskern aanlegt.
 

20-05-2015

Lintje voor Fleringer Johan Drop

FLERINGEN – Burgemeester van de gemeente Tubbergen Mervyn Stegers heeft tijdens de jaarvergadering van Natuur- en Vogelwerkgroep (NVWG) De Grutto, Fleringer Johan Drop verrast met het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.
Johan Drop, in het dagelijkse leven werkzaam bij het Pius X College te Almelo, is al ruim 25 jaar actief voor het behoud van de natuur. Lees verder

17-05-2015

buurtzorg-klompen.jpg

Buurtzorg laat Japanners kijken in Tubbergen

TUBBERGEN – Thuiszorginstelling Buurtzorg laat Japanse verpleegkundigen in Tubbergen een kijkje nemen hoe Buurtzorg de thuiszorg toepast. Ook wordt een kijkje genomen bij Zorgboerderij Erve Tijhuis in Langeveen en staat een trip naar ICT-organisatie van Buurtzorg, E-care in Enschede op de agenda. Verder doorlopen de gasten uit het land van de rijzende zon een trainingsprogramma bij Buurtzorg.
Buurtzorg, met de hoofdvestiging in Almelo, groeide in enkele jaren uit tot een der grootste organisaties in Nederland voor thuiszorg en maakte naam door de vorming van wijkteams o.l.v. een verpleegkundige waarin de gehele lijn van noodzakelijke thuiszorg is vastgelegd en wordt uitgevoerd. Buurtzorg kreeg daardoor zelfs internationale bekendheid, mede vanwege de lage overheadkosten.
 

14-05-2015

burgernet-log.png

Manderveener (83) vermist, meldt Burgernet

TUBBERGEN – De politie heeft Burgernet ingeschakeld voor het vinden van een vermiste Manderveener. De bejaarde is vanaf 14.00 uur vermist en is op zijn Gazelle weggefietst. De 83-jarig draagt een donkerblauwe jas en broek met geblokt overhemd, is 1,80m lang, smal gezicht, grijs haar en draagt een bril, Heeft u hem gezien? Bel dan 112.

Update:
De vermiste man uit Manderveen is terecht. Hij is even na half acht in goede gezondheid aangetroffen. Waar hij in de tussenliggende uren is geweest, is niet bekend.

12-05-2015

fruitpark-land-van-maas-en-webbink.png

Eigenaren beloven tip voor opsporen dief

GEESTEREN - De eigenaren van fruit- en belevingspark Land van Maas & Webbink bij Geesteren loven een beloning van 5.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de pleger of plegers van een diefstal bij hun thuis. Volgens de eigenaresse, die dicht bij het fruitpark woont, is er op woensdag 22 april behoorlijk wat contant geld verdwenen. Zij heeft tevens een oproep op facebook geplaatst.
 

11-05-2015

nam-lozingen-in-bodem-twente.jpg
Foto: gemeente Losser

Twente bezorgt over NAM-lozingen

DEN HAAG/TUBBERGEN - Wethouder Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen en gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel hebben vanmiddag hun zorgen uitgesproken aan minister Henk Kamp (EZ) over de afvalwaterinjectie door de NAM in de voormalige oliewinputten in Noordoost-Twente.
Die boodschap ging vergezeld door een pakket met vragen van Twentse burgers die eveneens bezorgd zijn over de lozingen en de recente lekkages in de aanvoerleidingen vanuit oliewingebieden bij Schoonebeek in Drenthe en de bodemdalingen boven voormalige putten in Noordoost-Twente. Ook de bevindingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de verhouding tot de belangen van de bevolking bij de gaswinning in Groningen geven extra aanleiding tot bezorgdheid in Twente.
Gedeputeerde Bakker en wethouder Volmerink vertegenwoordigden in Den Haag de Stuurgroep Afvalwaterinjectie, waarin de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser en Oldenzaal, het waterschap Vechtstromen en de provincie Overijssel samenwerken. De provincie, gemeenten en het waterschap dringen er bij de minister op aan om mogelijke veiligheidsrisico’s en de technische ontwikkelingen in de afgelopen jaren en het evaluatieonderzoek versneld te laten uitvoeren.
 

07-05-2015

kuikens.jpg

Buren pluimveehouder Albergen naar RvS

ALBERGEN – Buren van een pluimveehouder aan de Tichelweg in Albergen zijn naar de Raad van State gestapt vanwege een uitbreidingsvergunning die de gemeente Tubbergen heeft verleend. De pluimveehouder wil uitbreiden van 130.000 naar 180.000 kuikens. De omwonenden vrezen nog meer stankoverlast dan er nu al is en wijzen tevens op het risico bij een vogelgriep-epidemie. Zij stellen dat de gemeente Tubbergen en de pluimveehouders het op een akkoord hebben gegooid door de milieuvergunning in tweeën te splitsen zodat alleen de overlast van de pluimveehouderij is herberekend. Ook stellen de bezwaarmakers dat de gemeente Tubbergen onterecht de adviesnorm van 250 meter door de GGD heeft genegeerd. De gemeente stelt dat die norm geen wetenschappelijke basis heeft.
De Raad van State doet over zes weken uitspraak.
 

06-05-2015

ria-eetcafe-mander.jpg

Tubbergen: Geen riool voor Ria´s Eetcafe

MANDER – Meewerken aan aansluiting op het riool van Ria’s Eetcafe aan de Uelserweg in Mander zet volgens het college van B&W van de gemeente Tubbergen de deur open voor grootschalige aanleg van riolering in het buitengebied. Tubbergen voert in deze geen beleid en stelt dat alle iba’s in de gemeente door de eigenaren zelf worden aangelegd en onderhouden. Ria’s Eetcafé vindt die investering te duur en wilde daarom een aansluiting op het gemeentelijk riool. Tubbergen stelt dat er dan zo’n 1.250 iba’s in het buitengebied aangesloten moeten worden op het dan aan te leggen riool waardoor de jaarlijks rioolheffing aan alle burgers binnen de gemeente veel te duur wordt.
 

06-05-2015

thijs-kemperink.jpg

Anti-pest voorstelling Thijs Kemperink

TUBBERGEN - Cabaretier Thijs Kemperink uit Albergen geeft op 18, 19 en 20 mei een jeugdvoorstelling over pesten in scholengemeenschap Canisius in Tubbergen. De voorstelling is bedoeld voor groep 8-leerlingen, brugklassers én ouders van de kinderen.
De Albergse theatermaker is ervan overtuigd dat pesten alleen te stoppen is als iedereen meewerkt: klasgenoten, leraren en dus ook ouders.
 

21-04-2015

Inloopavond over werk aan N746 Almelo-Tubbergen

TUBBERGEN - De provincie Overijssel organiseert op dinsdag 28 april een inloopavond over de werkzaamheden aan de provinciale weg N746 Almelo-Tubbergen. De inloopavond vindt plaats van 18.00-20.00 uur in de horecalocatie Kampkuiper, Almeloseweg 113 in Harbrinkhoek. Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel, gemeente Tubbergen (Noaberkracht) en de aannemer zijn dan aanwezig om een toelichting op de werkzaamheden, de fasering en de omleidingroutes te geven en om vragen te beantwoorden.

Werkzaamheden
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op veel plaatsen aan de verbetering van de wegen. Een van deze wegen is de N746 Almelo-Tubbergen, Noordegraafsingel en Almeloseweg in de gemeente Tubbergen. De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van nieuw asfalt en markeringen op de hoofdrijbaan. Tevens wordt er extra bermverharding langs delen van de hoofdrijbaan aangebracht.

Planning
De provincie start woensdagochtend 6 mei a.s. met het in twee fasen uitvoeren van groot onderhoud aan de N746. De werkzaamheden zijn vrijdag 5 juni aan het eind van de dag gereed. De fasen betreffen:
• Noordegraafsingel -> traject kruising met de N349 t/m rotonde met de Almeloseweg/Hagweg;
• Almeloseweg -> traject rotonde met de Almeloseweg/Hagweg tot de kruising met de N343.

Afsluiting en omleidingen
Het traject Noordegraafsingel (inclusief rotonde) wordt één week afgesloten. Het traject Almeloseweg wordt drie weken afgesloten. Het is nog niet bekend met welke fase de aannemer als eerste start.
Gedurende de werkzaamheden is de desbetreffende fase afgesloten voor doorgaand verkeer en geldt er een wegomleiding. Voor aanwonenden en aangrenzende bedrijven worden door de aannemer afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. Voetgangers en fietsers blijven toegang houden tot een afgesloten fase, dit geldt ook voor spoedritten van hulpdiensten.
De omleiding voor doorgaand verkeer is via de N343 (Fleringen)–N349 (Albergen) (v.v.). Alle omleidingen worden met borden aangegeven en zijn ook te zien op: www.bereikbaar.overijssel.nl

Fotoreportage (1 foto's)...
05-04-2015

Fraai Paasvuur in Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - Traditiegetrouw worden met Pasen in Oost Nederland de paasvuren ontstoken. Van Denekamp met het traditionele slepen tot de buurtschap Espelo bij Holten waar het hoogste paasvuur – 18,5 meter – van Nederland werd gemeten.
Fotograaf Jan Bril nam een kijkje in Harbrinkhoek.

Fotoreportage (37 foto's)...

31-03-2015

Tubbergen maakt bezwaarmakers niet bekend

TUBBERGEN – De gemeente Tubbergen houdt de namen van bezwaarmakers tegen de detailhandelsactiviteiten van de familie Bekhuis op het bedrijventerrein van Tubbergen onder de pet. “Op basis van de gemaakte afwegingen de betrokken rechtspersonen dan wel derden onevenredig kunnen worden bevooroordeeld of benadeeld”, zo staat in het collegeverslag. Of die geheimhouding bij de rechter stand houdt kan worden betwijfeld gelet op de wet openbaarheid van bestuur.
Het Tubbergse college vindt de detailhandelsactiviteiten in ‘Marktplein Tubbergen’ in strijd met het vigerende bestemmingsplan en wil deze vorm van detailhandel niet toestaan omdat dit soort detailhandel volgens het college in het centrum van Tubbergen thuis hoort. “Illegale activiteiten”, zo betitelde burgemeester Stegers gisteravond het aanbieden van door derden ingebrachte goederen bij ‘Marktplein Tubbergen’ in een soort Shop in Shop formule. De gemeente wil alleen de handel in volumineuze goederen toestaan zoals omschreven in artikel 1.33 van het bestemmingsplan (verkoop van auto’s, boten, caravans, tuin inrichtingsartikelen, bouwmaterialen, keukens en sanitair, alsmede woninginrichtingsartikelen, waaronder meubelen).
In het ruimtelijk detailhandelsbeleid van de gemeente Tubbergen uit 2005 is bepaald dat buiten de centra van Tubbergen, Geesteren en Albergen niet substantieel geïnvesteerd moet worden in de winkelfunctie. Dezelfde lijn is in de in ontwikkeling zijnde Detailhandelsvisie Dinkelland-Tubbergen doorgetrokken. In de ontwerpvisie wordt bepaald dat bestaande winkels buiten de beoogde structuur kunnen blijven bestaan. Nieuwe initiatieven zijn niet toegestaan.
 

26-03-2015

Prins Bernardfonds schenkingen in Tubbergen

ZWOLLE/TUBBERGEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van 2015 aan 49 projecten een financiële bijdrage toegekend. Samen met de toewijzingen uit een aantal CultuurFondsen op Naam, werd in totaal een bijdrage van 129.375 euro toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming, monumentenzorg en natuur.
Aan organisaties in de gemeente Tubbergen werd voor een bedrag van 11.750 euro toegekend. De Historische Kring Vasse, Mander, Hezingen ontving 5.000 euro, de Stichting Kamer Festival Twente ontving 2.500 euro en Muziekvereniging St. Caecilia Vasse ontving een bijdrage van 4.250 euro voor de aanschaf van instrumenten.
 

21-03-2015

Geen paasvuur van De Schaop'nbölkes

TUBBERGEN – Carnavalsvereniging De Schaop'nbölkes uit Tubbergen is er niet in geslaagd een alternatief terrein te vinden voor het jaarlijkse paasvuur. Reden waarom de vereniging dit jaar het paasgebruik niet organiseert. Wel blijven De Schaop'nbölkes doorzoeken om volgend jaar weer vol elan de traditie te hervatten.

15-02-2015

politieinburger-carnaval.jpg

Carnavalsoptocht CV De Papsleef’n Geesteren

GEESTEREN - Fotoverslag van de carnavalsoptocht 2015 van cv De Papsleef'n uit Geesteren (Papsleef'ndorp)

Fotoreportage: Dennis Masselink
(klik hier)

 

14-02-2015

Carnavalsoptocht Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - Fotograaf Jan Bril maakte bijgaande reportage van de carnavalsoptocht in Harbrinkhoek.

Fotoreportage (99 foto's)...

13-02-2015

Feeëriek verlicht carnaval in Tubbergen

TUBBERGEN – Duizenden toeschouwers trokken vrijdagavond naar Tubbergen om de fraaie verlichte carnavalsparade te aanschouwen. Grote en kleine praalwagens maar ook loopgroepen zorgden voor een feeëriek sfeertje.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (123 foto's)...

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken