Nieuws uit Overijssel


09-02-2023

berlin-amsterdam_locwissel-bentheim-vervalt-in-2024.jpg
Duitse intercity Berlijn-Amsterdam met Nederlandse loc is in 2024 pass?. DB neemt dan de Spaanse Talgo in gebruik die op beide netspanningen kan rijden.

Trein naar Berlijn gaat in 2024 Almelo voorbij

ALMELO - Met ingang van 2024 stopt de internationale treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn niet meer in Almelo.
Al langer is NS en Deutsche Bahn in overleg met elkaar het traject met een reisduur van 30 minuten in te korten, gelet op de vele 'randstadklachten' betreffende de tijdsduur.
Al eerder werd aangekondigd dat Deutsche Bahn met ingang van 2024 de nieuwe Talgo in gebruik gaat nemen, zodat een locwissel in Bentheim (D) overbodig wordt. Door de stop in Almelo ook te cancelen kan nog een beetje extra tijdwinst gemaakt worden.
Hengelo blijft de Twentse opstap in beide richtingen en Deventer blijft als tweede provinciale stop gehandhaafd. Deventer wordt door veel reizigers uit de regio Arnhem en Nijmegen gebruikt als opstap richting Berlijn.

Voor reizigers uit Twente naar Leeuwarden vice versa wordt de treinverbing ook beter. In de zomer wordt het antwoord verwacht op de ingediende adviesaanvraag om de verbinding Zwolle/Lelystad/Leeuwarden te optimaliseren met een tijdwinst van 25 minuten.
Vanuit Twente moet men dan eerst met Blauwnet reizen tussen Enschede en Zwolle.Dit besluit valt pas na de zomer.en adviesaanvraag. "In de zomer besluit NS op basis van de meest actuele cijfers welke dienstregeling we echt in 2024 gaan rijden."

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken