Nieuws uit Overijssel


11-01-2016

solarteam-twente-2015.jpg

Solar Team UT topambassadeur van Twente

ALMELO – Solar Team Twente bestaande uit studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion hebben vanavond in Almelo de ‘Rode Loper 2015’ gewonnen en zijn daarmee uitgeroepen tot Topambassadeur van Twente.
Zij troefden mede-genomineerden voedermachinefabrikant Trioliet (Oldenzaal), internetbedrijf Trimm (Enschede), technologieleverancier Demcon (Enschede), Universiteit Twente en de Twentse energieleverancier Pure Energie af.
Solar Team Twente dankt haar verkiezing aan de tweede plek die het team behaalde tijdens de World Solar Challenge, een race voor auto’s aangedreven door zonnecellen dwars door Australië. Die tweede plek bleek bovendien genoeg om ook de deelname over twee jaar te garanderen. Eerder kondigden de UT en Saxion aan te willen stoppen met dit project mits niet de overwinning werd behaald.
Volgens juryvoorzitter Braaksma was het team ondernemend en innovatief door een auto met veel nieuwigheden te ontwikkelen en daarbij goed gebruik te maken van de kennis die in het Twentse bedrijfsleven zit.
De ‘Rode Loper’ werd in het Almelose Theaterhotel voor de vijfde keer uitgereikt. Voorganger was o.a. de Almelose machinefabriek Boessenkool.

(c) 2023 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken