Nieuws uit Overijssel


08-05-2015

Parkeerheffing in op Twentse recreatieparken

ENSCHEDE - Vanaf juli wordt het continu parkeergeld heffen gefaseerd ingevoerd op recreatieparken van Regio Twente. De invoering vindt als eerste plaats op Het Lageveld. In het najaar op Het Hulsbeek gevolgd door Het Rutbeek in 2016. Waar bezoekers al gewend waren om op zonnige dagen tijdens het hoogseizoen parkeergeld te betalen, moeten zij dit nu ook de rest van het jaar. Van 1 mei tot en met 31 augustus gaat het om 5 euro en in de rest van het jaar 2 euro. De keuze om standaard parkeergeld te heffen is onder andere gemaakt om te zorgen dat de kwaliteit en laagdrempeligheid van de parken behouden blijft.
“Door het hele jaar parkeergeld te heffen kunnen we ervoor zorgen dat inwoners van Twente blijven genieten van mooie en schone recreatieparken met goed onderhouden faciliteiten”, zegt portefeuillehouder Hans van Agteren over de parkeerheffing.

De kwaliteit ziet de bezoeker bijvoorbeeld terug in veilige speeltoestellen, schone toiletten, goede fiets- en wandelpaden en de wekelijks gemaaide zonneweiden. Om de hoge kwaliteit te borgen vraagt dit elk jaar voldoende middelen waarbij parkeergelden een bijdrage leveren. Het kwaliteitsniveau verlagen is volgens René Nollen (parkmanager van Het Lageveld) echter géén optie.
 

(c) 2023 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken