Nieuws uit Overijssel


12-05-2015

Noordikleerlingen Almelo opnieuw naar Wit-Rusland

Diverse acties en sponsoring
Nadat de eerste groep in november in Wit-Rusland vooral inventariseerde waar concreet hulp geboden kon worden, werd er op Het Noordik hard gewerkt om de volgende reis voor te bereiden. Om een nieuwe reis te bekostigen en om hulpgoederen aan te kunnen schaffen, zijn er verschillende acties op touw gezet om geld in te zamelen. Daarnaast worden veel spullen beschikbaar gesteld door sponsoren. Variërend van gereedschap tot laptops en van sportspullen tot knuffels.

Afwisselend programma
In Wit-Rusland overnacht de groep bij gastgezinnen. Vervolgens wacht hen een afwisselend programma. Zo zijn ze te gast op middelbare scholen in Dobrin en Mozyr en bezoeken ze een opvanghuis voor gehandicapte kinderen. Zelf organiseren de Noordikleerlingen er sportwedstrijden en geven ze bijvoorbeeld voorlichting over mondhygiëne. Ook doen ze proefjes met de geigerteller om het verschil in straling te meten tussen uit Nederland meegebrachte tuinaarde en planten en de Wit-Russische producten.

Expeditie-onderwijs
Door deze vorm van expeditie-onderwijs leren de Noordikleerlingen over de eigen landsgrenzen heen te kijken en zien ze met eigen ogen hoe leeftijdsgenoten onder andere omstandigheden leven. Door deze reis kunnen ze op een persoonlijke manier hulp bieden en ervaringen uitwisselen.

(c) 2022 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken