Nieuws uit Overijssel


12-06-2015

haringhappen.18_img_7721.jpg

Netwerken is Haringhappen bij Bolk in Almelo

ALMELO – Rond de tijd van de nieuwe haring zijn er alom haringparty’s in den lande waar ondernemers en bestuurders elkaar treffen. Allemaal belangrijk voor de contacten want ondernemers willen vooruit en hebben daarbij bestuurders op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau nodig om voorwaarde scheppend beleid rond te krijgen. Neem in de transportsector de binnenhavensamenwerking van gemeenten in Twente onder de noemer Port of Twente. Één gebundeld havenbeheer van de gemeenten die langs het Twentekanaal liggen met als doelstelling om van Twente de derde logistieke hotspot van Nederland te maken. Het moet leiden tot € 1,5 miljard nieuwe toegevoegde waarde en 13.000 nieuwe arbeidsplaatsen in 2020.
Het ontwikkelen van Port of Twente is nu definitief meldde André Pluimers, directeur Bolk Transport, tijdens het 21e Haringhappen van Bolk Transport en CTT Hengelo. Daarmee is vergaande samenwerking met de Rotterdamse haven verzekert voor het uitbouwen van Synchromodale oplossingen voor transportland Twente. Goede verbindingen via weg, water en spoor zijn daarin van belang net zoals de containeroverslag door CTT in Hengelo en XL Businesspark Twente in Almelo en de spoorterminal net over de grens bij Bad Bentheim.
Pluimers vertelde nog iets dat tegenwoordig opmerkelijk genoemd kan worden; ‘Bij Bolk Transport en CTT zijn we één familie. Een familie waarin het belang van het bedrijf en de werknemers synchroon lopen. Minder onzekerheid over de toekomst betekend dat werknemers meer presteren en wij als werkgever dat waarderen met vaste banen.’ Pluimers sprak ook over de oplopende economie die bij Bolk Transport en CTT duidelijk te merken is. ‘Onze investeringen in materieel, de opslaghal in Hengelo bij CTT, de spoorterminal in Bentheim en de investeringen in de CTT-vestiging in de Rotterdamse haven beginnen hun vruchten af te werpen. Dat laatste is ook Shell opgevallen waardoor we Shell nu ook tot onze opdrachtgevers kunnen rekenen.’
Kortom bij Bolk Transport en CTT (Bolk / Nijhof Wassink) ziet men de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Het was koren op de molen voor VVD fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra en oud- minister Ivo Opstelten die eveneens haring hapten bij Bolk net zoals Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, CdK Ank Bijleveld, Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, Eerste Kamerleden Frank de Grave en Menno Knip en tal van burgemeesters en wethouders van Twentse gemeenten. Zelfs Peter den Oudsten, nu burgemeester in Groningen, wilde niet wegblijven bij Bolk waar hij al vaker haring hapte als burgemeester van Enschede.

Grondlegger Henk Bolk die zijn bedrijven acht jaar geleden overdroeg aan het driemanschap André Pluimers, Joop Savenije (beiden Bolk Transport) en Gerco Linthorst (CTT) is de grote motor achter die ontwikkelingen en ‘meester’ in het leggen van netwerken. Bolk gaf aan dat hij geen enkele spijt had, dat het drietal nu de bedrijven in handen heeft. Als president-commissaris is Bolk nog volop betrokken ondanks dat hij naar eigen zeggen nog maar halve weken werkt (altijd nog 40 uur). Als netwerker gaf Bolk dan ook nog even demonstratie door Halbe Zijlstra te vragen waarom hij wat laat was en tegelijk de vraag stelde of het niet tijd werd om de A1 te verbreden.
Voor Zijlstra was het de eerste keer dat hij het ‘Haringhappen’ bij Bolk bezocht. Veel had hij er al over gehoord in het Haagse waar men massaal graag op de uitnodiging ingaat van Bolk. Het prikkelde hem tot de uitspraak; ‘Wie niet in de telefoon van Henk Bolk staat, hoort eigenlijk niet in de Haagse politiek thuis’.
Zo’n uitspraak betekent in feite dat ‘Haringhappen bij Bolk’ in 21 jaar is uitgegroeid tot het netwerk van Twente voor goede contacten met de Haagse overheid. De capaciteitsvergroting van het Twentekanaal onderstreept dat nog eens. En de bredere A1? Dat zit ongetwijfeld al in de pen!

Fotoreportage: Jan Bril

Het zakelijke 'Haringhappen' van Bolk Transport / CTT wordt een dag later traditioneel gevolgd door de 'Familiedag' met alle medewerkers en naaste familie. Tal van artiesten traden op waaronder als 'kraker' Dannie Christian. Kijk naar de reportage van Coen Mulder.

Fotoreportage (97 foto's)...
(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken