Nieuws uit Overijssel


27-05-2015

waterboulevard-klumper.png

CdK Ank Bijleveld opent Waterboulevard Almelo

ALMELO – Commissaris der Koning Ank Bijleveld heeft vanmorgen het eerste deel van de Waterboulevard in het hartje van Almelo geopend. Daarvoor voer zij met o.a. burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en wethouder van stadsvernieuwing Claudio Bruggink (D66) met het fluisterstille pontonnetje van restaurant Kreta - met restaurateur Gabriël Urucoglu als kapitein - door het weer uitgegraven kanaaldeel aan de Haven ZZ voorlangs het nieuwe stadhuis van Almelo dat vanmiddag officieel geopend wordt. Onderwijl moest nog wel even een lint worden doorgeknipt door de CdK. Een borrel kwam aan deze scheepstocht echter niet te pas, laat staan dat er een champagnefles tegen de kademuur werd gesmeten of een emmertje water uit het echte kanaal werd overgeheveld.
De provincie Overijssel subsidieert de terugkeer van het water in de stad met miljoenen euro’s, dit tot vreugde van de wethouder van stadsvernieuwing.

Uitgerekend vandaag werd ook het resultaat van het onderzoek naar aantrekkelijke steden bekend gemaakt. Volgens de Atlas voor Gemeenten zijn monumentale steden het populairst onder de bevolking. Ouderwets genieten in oude monumentale steden dus en dat geldt ook voor jongeren. De huizenprijzen stijgen in monumentale steden het hardst en de gemiddelde opleiding ligt er hoger. Dat is nu net wat Almelo altijd wilde maar dat is de laatste 50 jaar niet terug te zien in het gemeentelijk beleid.
Utrecht, Amsterdam, Groningen en Zwolle zijn van die gunstige voorbeelden maar Emmen wordt met haar vernieuwingsdrift juist te ‘kakken’ gezet in het onderzoek. De redding voor Almelo zit kennelijk toch in het oude stadshart zoals de Grotestraat. Tenminste als men naar boven durft te kijken. Alleen moet de 'plint' van die gevels dan wel worden hersteld.

Opvallend ook bij de nieuwe loopbrug die de Haven NZ en het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ verbindt, het grote spandoek van Riël Klumper Ruitersport. ‘Te huur / te koop, de nieuwe toplocatie van Almelo’, staat er met grote letters op.
Niet iedereen juicht dus de terugkeer van het water toe, want er werden heel wat parkeerplaatsen teniet gedaan voor de ondernemers aan de Haven NZ door het uitgraven van het vroegere kanaal. Voor Klumper kennelijk reden genoeg om zijn nering naar elders te verplaatsen. Waar naar toe, is nog even de vraag? Makelaar Kamphuis moet het pand, geschikt voor o.a. een restaurant of zo, eerst nog aan de man brengen!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (62 foto's)...
(c) 2022 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken