Politiek Nieuws


22-05-2015

Geen hogere forensenbelasting in Tubbergen

TUBBERGEN - Met de beleidsnota Verblijfsrecreatie heeft het Tubbergse college van B&W zichzelf in de voet geschoten. Achteraf is gebleken dat de verblijfstarieven voor bijvoorbeeld stacaravans in omliggende Twentse gemeenten veel lager is dan de gemeente Tubbergen bevroede en in rekening wilde gaan brengen. Sommige gemeenten brengen zelfs helemaal geen tarief in rekening. Achteraf wordt dus een uittocht gevreesd met de nodige bijkomende negatieve effecten voor ondernemend Tubbergen.
Het college komt dus achteraf terug op de geplande verhoging en wil deze nu handhaven op het tarief dat de gemeente vorig jaar berekende.
In Tubbergen noemt men de heffing forensenbelasting maar het is natuurlijk een ordinaire toeristenbelasting die feitelijk alleen reeel is te noemen wanneer de bijkomende overheidskosten van toerisme die van de eigen draagkracht overschrijden. Lang niet alle gemeenten in Nederland heffen toeristenbelasting maar de gemeenten die dat wel doen, gebruiken de heffing steeds meer om de ‘gaten’ in de eigen begroting te dichten.
 

(c) 2023 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken