Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


18-03-2013

urk.01.png
De verbindingen met Zwolle, Twente en het Duitse achterland kunnen veel beter !

Urkers

De gemeente Urk bruuskeert de gemeente Noordoostpolder als het gaat om toekomstige grenscorrecties. De hele Noordoostpolder bestaat slechts uit die twee gemeenten en Urk is daar een stipje in. De Urkers willen bij toekomstige grenscorrecties/samenvoegingen echter worden ingedeeld bij de toekomstige superprovincie Noord Holland/Utrecht/Flevoland en niet weer zoals vroeger bij Overijssel die dan samen zou moeten gaan met Gelderland.
Of minister Ronald Plasterk er überhaupt in slaagt om het land te herindelen in vijf landsdelen met gemeenten die minimaal 100.000 inwoners zouden moeten hebben, is overigens de vraag. De meeste provincies zien het niet zitten en ook driekwart van de burgemeesters vreest om hun baan.
Toch is de voorkeur van Urk ergens op gebaseerd en dat zou wel eens het gebrek aan goede verbindingen richting Zwolle, Twente en het Duitse achterland kunnen zijn. Terwijl de A6 hen rechtstreeks Almere/Amsterdam en de Randstad voert.
Laat nu net het kabinet Rutte/Samson hebben gekozen voor de sobere variant van de N35. Bovendien heeft men ook nog eens besloten in de komende jaren 1,7 miljard te willen bezuinigen op de infrastructuur.
Die Urkers zijn zo gek nog niet !

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...
(c) 2019 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken