Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


26-07-2012

omslag_scan0003.jpg

Tubbergen draaft door…

In de gemeenteraad was het onlangs hommeles over de subsidies aan het CSI Twente, het randprogramma en de bijkomende verteringskosten. ‘Niet te verkopen aan de burgers en niet te verkopen aan de verenigingen binnen de gemeente die worden gekort op de subsidies’, was in het algemeen de mening van een meerderheid van de gemeenteraad. ‘Wordt er kaviaar genuttigd of zo?’, was ook een van de vragen die voorbij kwamen.
Public relations kost echter geld en dat weten de criticasters in de gemeenteraad maar al te goed. Een duik in het fotoarchief van TubbigNieuws.nl geeft aan dat die criticasters zelf ook met regelmaat in de gemeentelijke skybox van CSI Twente genoten van een natje en een droogje en dus gerede vermoedens konden hebben dat de rekening toch op een of andere wijze betaald zou moeten worden. Bovendien waren er tal van hoogwaardigheidsbekleders als ministers en staatssecretarissen te gast en bij het werk van B&W is het toch makkelijker als men elkaar ook wat informeler leert kennen dan alleen via de ‘bedeltoer’ naar Den Haag om iets voor Tubbergen en regio binnen te halen. Daar is het CSI Twente als instrument juist uitstekend voor. De gemeenteraad draafde in deze dus een beetje door.

Over doordraven gesproken.
Tijdens het CSI Twente werd in de skyboxen een prachtig glossy informatieboek uitgedeeld om investeerders in de hippische sport op de gemeente Tubbergen te attenderen. De titel: ‘Tubbergen draaft door!’
In het glossy magazine wordt Tubbergen aangeprezen als 'de hippische gemeente in Twente'. Doel van het magazine is hippische investeerders aan te trekken met dit ongetwijfeld dure full color magazine. De gemeente zegt er wel bij dat niet gerekend hoeft te worden op middelen uit de gemeentekas. Des te vreemder dat de gebroeders Huzink, die flink willen investeren in Erve Maathuis, eigenlijk niet de nieuwe manegehal kunnen bouwen die hen voor ogen staat. De grotere rijhal kan nog net, maar een publieksaccommodatie zit er volgens de gemeente niet in. Jammer, want rond Erve Maathuis en het CSI Twente is een dergelijke investering uiterst zinvol.
Dat geldt eveneens voor de infrastructuur rondom het CSI Twente. Daar is feitelijk ook de gemeente aan zet! Ambities zijn leuk, maar dan moet het ook waargemaakt kunnen worden, anders blijft Tubbergen 'doordraven'!

‘Fijnslijper’

Fotoreportage: 3 foto's

Download Magazine; "Tubbergen draaft door"

(c) 2019 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken