Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


01-07-2012

pieter-omtzigt.jpg

Pieter Omtzigt terug op CDA-lijst, HOERA !

Vriend en vijand heeft zich afgelopen maand verbijsterd afgevraagd waarom het CDA-Tweede kamerlid Pieter Omtzigt was verdwenen van de kandidatenlijst. De Enschedeër wordt geroemd om zijn kennis van pensioenen en werd voor enkele maanden geleden door diezelfde kamer benoemd om de Europese plannen inzake pensioenen in de gaten te houden. Hij moest voorkomen dat ruim 600 miljard euro aan opgebouwd Nederlands pensioen als sneeuw voor de zon zou verdwijnen door Brusselse plannen. Een pensioenbezit dat ook van belang is in onze nationale balans van inkomsten en uitgaven.
De CDA-top offerde echter Omtzigt omdat vier Overijsselaars op de kandidatenlijst teveel van het goede zou zijn en de oud-fractiemedewerkster Boom ook een plaatsje ’verdiende’.
Boom werd al eerder door oud- staatssecretaris Ank Bijleveld beloond met een mooie functie in Hof van Twente waar Bijleveld inmiddels burgemeester was geworden. U weet wel die Bijleveld die de ‘fingerprint’ bij het nieuwe paspoort invoerde. Het aan alle kanten ‘rammelende’ systeem dat in de landen om ons heen, zoals Duitsland en Engeland niet werd ingevoerd. Dat systeem ook dat zo lek is, dat de Amerikanen nu van elke Nederlander die een Amerikaans checkpoint passeert in het geniep uw ‘fingerprint’ en bankgegevens in bezit heeft, moest het ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs toegeven.
Genoeg hierover, voor Bijleveld was de Hof van Twente een doorgangshuis naar de functie van CdK in Overijssel. Haar protegé Boom kon daarna ook snel de laan uit wegens mis-functioneren en er moest dus weer ergens een baantje ‘geritseld’ worden. De nieuwe beloning is een min of meer verkiesbare plek 15 op de kandidatenlijst.

Nu is Omtzigt een volksvertegenwoordiger waar men altijd een beroep op kan doen en dat vindt de achterban heerlijk. Omtzigt kaartte voor tal van afdelingen in het land dan ook zaken aan die door de CDA-top en de CDA-bewindslieden niet altijd als welgevallig werd beschouwd. Een ‘lastige’ jongen en ‘doorbijtertje’ als Omtzigt is men dus liever kwijt dan rijk hebben ook de bekendere ‘dissidenten’ Koppejan en Ferrier ondervonden.
Omtzigt trok aan de bel inzake de pensioenen, inzake het duperen van AOW’ers door de fiscus en in Twente wilde hij de sluiting van de Klinische verloskunde in het Almelose ziekenhuis voorkomen omdat Noord Twente dan naar Hengelo moest en de afstand te groot zou worden als het om levensreddende zaken ging.
Liefst 70 afdelingen in het land trokken aan de bel en wilden Omtzigt terug op de lijst, vooral ook om zijn pensioenkennis. Sommige afdelingen wilden Ontzigt zelfs in de top 5 en één afdeling wilde Omtzigt zelfs op plek 2 direct achter lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma.

Omtzigt zelf uitte zich in de publiciteit met de reactie dat je geen Kamerlid voor het leven bent, maar het zal hem goed doen dat zoveel afdelingen zich voor hem hebben ingezet. Weliswaar staat hij sinds het congres in Utrecht nu weer op de lijst, maar wel op een onverkiesbare 39e plek. Daar zal de CDA-kiezer dus als enige iets aan kunnen veranderen op 12 september a.s.
Vandaar deze oproep; ‘Als u toch voornemens bent CDA te stemmen, stem dan op Pieter Omtzigt omdat hij wel dicht bij de burger en haar belang staat! Wat mij betreft mag u in Overijssel ‘juffertje Boom’ totaal vergeten! Zo’n 16.000 voorkeurstemmen heeft Omtzigt nodig om de ‘ongekroonde partijtop’ terecht te wijzen!’

'Fijnslijper'
(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken