Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


16-12-2011

ootmarsum-stadhuis-lichtplan_360.jpg

Ootmarsum komt in het licht te staan

Dat Ootmarsum het toeristische pareltje van Twente is wordt zo langzamerhand ook in het gemeentehuis van de fusiegemeente Dinkelland erkend. Eerder deze week werd namelijk het samengaan van de VVV Denekamp en de VVV Ootmarsum bekend waarbij de eerste wordt opgeheven en de tweede de naam Dinkelland krijgt toegevoegd. Het besluit was niet unaniem, maar met een burgemeester als Roel Cazemier aan het hoofd van de gemeente Dinkelland zal het toeristisch belang wel wortel schieten. De beste man heeft niet voor niets van 1994 tot 2000 op Ameland gezeten en daar leeft men van het toerisme. De eerste twee jaar komt er bovendien ook extra geld vrij voor de toeristische promotie van de fusiegemeente Dinkelland zijnde de voormalige gemeenten Ootmarsum, Denekamp en Weerselo.

Nu dan de presentatie van het ‘Lichtplan Ootmarsum’. Wethouder Loes Stokkelaar ontsteekt woensdag 21 december a.s. het eerste licht dat de monumenten in Ootmarsum extra onder de aandacht moet brengen. Het oude stadhuis aan de markt, het onderkomen van de VVV, is als eerste aan de beurt. Daarna volgen de andere historische gebouwen en kunstwerken in de openbare ruimte in Ootmarsum.

Cazemier is ook voor vergaande samenwerking met de gemeente Tubbergen en ook Tubbergen wil werk maken van de ambtelijke samenwerking en de toeristische ontwikkeling. Het gezamenlijke belang is dus meer dan alleen ambtelijke samenwerking. Zou toch mooi zijn als bij de raadsverkiezing in 2014 sprake zou kunnen zijn van één gemeente in Oost Twente met 47.000 inwoners. De sterke ‘merknaam’ Ootmarsum is er al !

‘Fijnslijper’

 

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken