Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


06-07-2013

jenever-en-tabak.jpg

Help

Roken in de horeca wordt per 1 juli 2014 totaal aan banden gelegd. Daarmee maakt staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een einde aan de uitzondering voor de kleine horeca-ondernemer zonder personeel. De ministerraad stemde vrijdag in met het voorstel dat nu bij de Raad van State ligt voor een advies, voordat de Tweede Kamer er zich over kan buigen.
Vooraf kwam er dit jaar ook nog een zeer forse accijnsverhoging. Bijvoorbeeld een ‘pakje van de weduwe’ van 50 gram kost nu maar liefst 8,70 euro en de volgende accijnsverhoging ligt al weer klaar na Prinsjesdag.
De populariteit van het rokerspijpje ‘Smoke4Fun’ zal dus nog verder toenemen alhoewel dat de minister van Financiën een doorn in het oog is door het mislopen van de tabaksaccijns (het verschil tussen Duitsland en Nederland op een slof sigaretten bedraagt nu al zo’n 7 euro). Het ‘Fun-roken’ ligt inmiddels onder de loep. De Europese Unie zoekt al naar wegen hoe dat kan worden verboden. De ‘winst’? We worden allemaal ouder en de kosten van AOW en ouderenzorg blijven stijgen!

Kan iemand mij helpen met het stoken van jenever en het telen van tabak?

‘Fijnslijper’

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken