Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


08-09-2012

pieter-waakhond.png

Grootste belang kamerverkiezing is het pensioen

Je hoort het amper in de vele verkiezingsdebatten, maar ongetwijfeld het grootste belang waar het over zou moeten gaan is het Nederlandse pensioenstelsel. Zo’n slordige 850 miljard euro zit er in onze pensioenpot en Nederland dreigt daarover de zeggenschap kwijt te raken.

De 1,5 miljard euro die Nederland aan Griekenland heeft over gemaakt en de 15 miljard euro waar Nederland borg voor staat in de ‘stroppenpot’ van de Europese Unie verzinkt er bij in het niet. Toch hebben Mark Rutte (VVD) en Diederik Samson (PvdA) het er niet over.
Louter ene Jan Krol, ex-baas van de homoclub Nederland, zet het op de agenda voor de ouderenpartij 50+. Maar diegene die wellicht het meest invloed kan hebben is de Enschedeër Pieter Omtzigt. De CDA-parlementariër is door de Tweede Kamer benoemd om de Nederlandse pensioenbelangen in Brussel te behartigen. Zeg maar een soort ‘bijtertje’ die Eurocommissaris Michel Barnier aan de kuiten moet hangen. Deze wil namelijk de zeggenschap over de pensioenstelsels binnen de Europese Unie naar Brussel verleggen en als dat lukt beslist Nederland niet meer over die 850 miljard euro die het in kas heeft voor onze oude dag.

Pieter Omtzigt is uitermate geknipt voor die job. Hij is namelijk een ‘bijtertje’! Hij is bovendien uitermate deskundig . Hij zorgde er voor dat de oorlogspensioenen van verplicht tewerkgestelde Nederlanders in Duitsland tijdens de 2e Wereldoorlog niet via de Duitse fiscus belast worden. Die aanslagen zorgden namelijk voor emotionele problemen bij de overlevenden en nabestaanden.
Tegelijkertijd is zijn karaktereigenschap om niet los te laten, ook zijn belemmering en dat kostte hem zelfs een plek op de CDA-kandidatenlijst.

Dat ging veel CDA-afdelingen in het hele land te ver en zij hesen Omtzigt weer op het schild, juist om zijn kennis over pensioenstelsels en de dreiging uit Brussel. Het werd echter een schier kansloze 39e plaats op de CDA-lijst. Bijna 17.000 stemmen heeft Omtzigt nu nodig om ons nationale pensioenbelang te kunnen blijven bewaken. Om die steun te verkrijgen heeft Omtzigt een aparte website op het wereldwijde net gezet. En ook het CDA schijnt inmiddels in te zien dat er stevig is geblunderd. Coryfeeën als Onno Ruding, Marja van Bijsterveldt, voormalig partijvoorzitter Marnix van Rij hebben via YouTube-filmpjes hun steun aan Omtzigt hun steunbetuiging geopenbaard.
Daarnaast hebben tal van economen, deskundigen en ondernemers, waaronder de bekende econoom Sylvester Eijffinger, hun steun betuigd aan de missie van Pieter Omtzigt. Dat is echter allemaal voor niets, als Omtzigt die 17.000 voorkeurstemmen niet haalt.

Deze week toog Omtzigt naar Brussel, waar hij een gesprek met Eurocommissaris Michel Barnier aanging om hem van zijn acties tegen diens plan te vertellen. Het plan van Barnier is een erfenis van Frits Bolkestein (VVD) die in zijn commissaris-periode een balletje opgooide.  Omtzigt ziet daar niets in omdat elders in Europa het pensioen op de 'pof' wordt betaald door de werkende van nu en strijdt tegen de voorgenomen 'roof' van 850 miljard euro Nederlands pensioengeld met open vizier via zijn geschreven 'position paper'.
‘De toon was ijzig van Barnier’, zegt Omtzigt vandaag in TC Tubantia. De krant wijdde twee pagina’s aan de strijdt van Pieter onder de titel ‘Waakhond duwt en trekt in Brussel’.

Er rest dus maar één conclusie: ‘Als de Nederlander de zeggenschap over zijn eigen pensioen van eminent belang vindt, heeft de Enschedeër Pieter Omtzigt geen 17.000 stemmen nodig maar krijgt hij ze van alle stemgerechtigde Nederlanders.’

Dat verdient een Twents kamerlid die hoogstpersoonlijk aan de bel trok toen de directie van de ZGT-ziekenhuizen bekend maakte de verloskunde-afdeling in Almelo te willen sluiten om in Hengelo de concurrentie met het MST Enschede aan te gaan. Kwalitatieve Zorg moet volgens Omtzigt namelijk geografisch goed verdeeld beschikbaar blijven!


‘Fijnslijper’


PS

Pieter Omtzigt staat op: CDA lijst 4 nr. 39

Witboek Pensioenen (pdf)

(c) 2019 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken