Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


16-03-2017

erdomannetje.jpg

Erdomannetje

Veel buitenlandse media rapporteerden over de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. Zou na de Brexit en het Trumpiaans succes ook Wilders de macht grijpen voor een Nexit, was daarbij de vraag.
De uitslag stelt het buitenland gerust, want premier Rutte werd met de VVD weer de grootste in ons land. Tot vrijdag voor de verkiezingen leek in de polls dat Wilders op de hielen zat van Rutte. Maar ziedaar, de hulp van het Erdomannetje uit Ankara. Deze kon wel wat ‘bombarie’ gebruiken voor de nationale volksenquête  in april om meer presidentiële macht te krijgen. Er zitten nogal wat dubbele nationaliteiten met Turkse ‘roots’ in Europa en verkiezingstoespraken van Turkse ministers in Europese landen zouden kunnen helpen om de leider van de AK-partij nog hoger op het schild te hijsen. Dat het ook zijn invloed heeft op de verkiezingen in Nederland en straks Duitsland en Frankrijk, was mooi meegenomen. De aandacht moet namelijk worden afgewend van de nationale economische problemen waarin Turkije verkeert.  

Het Nederlandse kabinet gaf te kennen geen prijs te stellen op Turkse toespraken in aanloop naar de Nederlandse verkiezingen. Dreigementen volgden evenals een landingsverbod voor de Turkse minister van Buitenlandse Zaken en urenlange  ‘gijzeling’ van de minister van familiezaken die op slinkse wijze het consulaat in Rotterdam per auto vanuit Duitsland trachtte te bereiken. De aanhangers van het Erdomannetje werden met vlag en al gemobiliseerd om post te vatten voor het consulaat met vernielingen tot gevolg.
Aboutaleb, geboortige Marokkaan en burgemeester van Rotterdam gaf geen krimp op basis van de openbare orderegelgeving, daarbij gesteund door het kabinet. Het Erdomannetje dreigde voor de staatstelevisie met maatregelen, noemde Nederland nazistisch en de moordenaars van Sebrenica. Het hele land verbolgen en één achter premier Rutte die als lijsttrekker van de VVD binnen een paar dagen met stip een voorsprong nam op Wilders in de Tweede Kamerverkiezingen. Voor de derde keer op rij de grootste en leider van de coalitieonderhandelingen.

'Segregatiepartij' DENK liftte mee, Wilders ‘likt’ zijn wonden, maar is Wilders nu uitgerangeerd? Nee dus, In het ‘rooie’ bolwerk Rotterdam werd Wilders de grootste evenals in bijvoorbeeld Maastricht, Almelo en Steenwijkerwold en wellicht nog enkele andere. Zelfs in het CDA-bolwerk Tubbergen trok Wilders veel stemmen. De meeste gemeenten waar Wilders scoort, kennen grotere sociale problematieken of volgelingen met angst voor buitenlanders. Wilders dus niet de grootste maar wel weer een paar zeteltjes extra om te laten ‘bemannen’ door horige volgelingen en ook dat met dank aan het Erdomannetje.

Opnieuw heeft Rutte vier jaar voor de boeg waarbij de middengroepen en de minima maar moeten afwachten of ook zij kunnen profiteren van de stijgende economie. Een mooie taak voor de toekomstige coalitiegenoten om dat af te dwingen. Anders worden zij weggevaagd net zoals de PvdA en wordt Wilders alsnog op het schild gehesen!

‘Fijnslijper’ 

(c) 2024 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken