Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


05-10-2012

dakloos.2.jpg
Heeft u wel eens geprobeerd om een nachtje buiten te staan. Als het veel te hard onweert en echt niet naar binnen kunt gaan? Heeft u weleens geprobeerd om helemaal alleen te zijn? Zodat wie u nu begeert, niet bij u is al doet het pijn.? Heeft u weleens geprobeerd om een week echt niets te eten? Dan heeft u alvast geleerd wat een dakloze moet weten. Het antwoord uit Den Haag: ‘Eigen schuld dikke bult!!!´

De schande van Den Haag

Bijna niemand weet het, maar heel ‘sneeky’ heeft de Eerste Kamer deze week twee wetten aangenomen die de privacy van burgers totaal buitenspel zet. Een bevel tot huiszoeking is niet meer nodig, omdat een der nieuwe wetten regelt dat men fraudecontroleurs altijd moet binnenlaten. Er is dus geen sociaal pact meer nodig zoals in de Almelose wijk De Riet waar teams bestaande uit welzijnswerkers, politie, controleurs van de sociale dienst et cetera rond gaan om ‘moeilijke gevallen’ in een dwangbuis te zetten. Er hoeft zelfs geen enkele verdenking van bijvoorbeeld steunfraude te bestaan, want de overheidscontroleurs kunnen straks na 2013 zo bij u naar binnenlopen op straffe van het stopzetten van een uitkering. Dat is zelfs ook mogelijk indien men een kinderbijslaguitkering ontvangt.

De tweede aangenomen wet regelt dat in het geval van fraude een uitkering maximaal vijf jaar kan worden stopgezet. Krijgt men een boete opgelegd, dan moet deze volledig zijn betaald voordat een uitkering weer kan worden aangevraagd. Heeft men toevallig ook een ander inkomen, wordt deze voor 100 procent afgepakt. Om überhaupt te kunnen overleven stellen de verantwoordelijke bewindslieden dat men maar moet gaan werken om de schulden te voldoen.

Belangenverenigingen en Ouderenbonden zijn hevig ontdaan en ook de advocatuur vreest het ergste. ‘De Nederlandse overheid degradeert mensen tot dakloosheid. Men neemt alle bestaanszekerheid af als uitkeringen op nul worden gezet. Deze wet is het einde van het sociale zekerheidssysteem’, stelt advocaat Marc van Hoof van de Bijstandsbond.
De verantwoordelijken voor deze wet zijn de VVD (inclusief de voormalige 'burgervader' van Almelo en huidige gouverneur Menno Knip), de PVV en het CDA.

Kijk daar zou de PvdA nu een breekpunt van moeten maken in de coalitiebesprekingen!


‘Fijnslijper’

Lees: 'Het Europees Verdrag van de Rechten van de mens - art. 8'

(c) 2020 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken