Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


29-01-2012

bedekken-verboden.00.jpg

Boerkaverbod en de waan van de dag

De slinkende aanhang van Wilders springt een gat in de lucht nu het kabinet het Boerkaverbod toch wil doordrukken ondanks zware kritiek van de Raad van State. Het kabinet van de ‘liberaal’ Rutte geeft daarmee toch gehoor aan de minder verdraagzame lieden die de schuld van alles wat er fout gaat in de samenleving wijten aan minderheden.
In dat licht bezien zijn we terug bij af en zitten we weer in de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Nog nimmer is er in Nederland door een Boerkadraagster een strafbaar feit begaan, althans in criminele sfeer. Toch lopen ‘liberale’ lieden als Rutte en Opstelten voorop om het Wilders en zijn aanhang naar de zin te maken. Dat het liberale uitgangspunt daarmee verloochend wordt spreekt voor zich.
De nieuwbakken minister van Binnenlandse zaken Liesbeth Spies (CDA) noemt het Boerkaverbod van onvoorspelbaar belang. Welk belang vraag ik mij af? Voor mij verloochend zij de christelijke waarden van het CDA en mag ze het woord godsdienstvrijheid nooit meer in de mond nemen.

Nee dan Arie Slob (CU), die verdient een pluim. Zijn reactie was ''Crisisaanpak kabinet Rutte: boerkaverbod instellen. Zo komen we er wel".

Naar officiële schattingen zijn er zo’n 150 Boerkadraagsters in Nederland. Daaronder ook een paar Nederlandse dames die zich bekeerden. Het ‘malloten circus’ van Rutte volgt echter de lijn Deventer waar het al sinds jaren verboden is om buiten de Sinterklaastijd als Sint verkleed over straat te lopen.

Dat een Boerkaverbod ook op praktische bezwaren stuit zijnde kabinetsslaven van Wilders ook duidelijk.
Voor ‘geblindeerde’ carnavalsvierders zijn er namelijk geen represailles. Ook niet  voor sporters die hun gezicht willen beschermen met een masker en het geldt eveneens voor mensen die voor hun werk een masker dragen. Nou, de melkboer had vroeger in koude winters altijd een bivakmuts op en gebreide handschoenen zonder vingertoppen aan.

Het ‘paardenvolk’ uit het kabinet maakt er juridisch dus ook nog een zootje van en spant het paard achter de wagen. Veel Boerkadraagsters zullen de deur niet meer uitkomen en raken nog verder geïsoleerd in de samenleving. Vrij westers gedrag kun je namelijk niet afdwingen, maar moet op natuurlijke wijze tot stand komen.

De eerste gewetensbezwaarden bij de politie hebben zich al gemeld. Zij weigeren uitvoering van dit verbod, net zoals een aantal trouwambtenaren al sinds jaren weigeren het homohuwelijk ambtelijk te willen vastleggen.
De politiebonden hebben al aangekondigd vol voor de gewetensbezwaarden te gaan liggen en dat is een goede zaak. De conflicttheorie blijft binnen het kabinet echter opgeld doen.

Nou, bij mij ook, ik heb net via de webwinkel een goeie ouderwetse wollen bivakmuts bestelt voor € 14,95 het gaat namelijk vriezen, zowel buiten als ‘binnen’!

‘Fijnslijper’

(c) 2019 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken