Uw mening
Stuur uw mening in over alles wat er reilt en zeilt in de wereld of binnen de gemeente Tubbergen in het bijzonder.
Dat mag met een kwinkslag of serieuze toonzetting, doch niet beledigend of onfatsoenlijk.
De redactie behoudt zich de vrijheid voor om uw ingezonden mening niet te plaatsen.
redactie@tubbignieuws.nl


29-05-2013

raspaardjes.jpg

10.000 stappen

Volgens Duitse wetenschappers is het maken van 10.000 stappen per dag gezond voor lijf en leden van de mens. De wetenschappers keken naar oorzaken van Obesitas en vergeleken dat met de dagelijkse bezigheden van mensen. Zo zitten huisvrouwen duidelijk onder de norm met een gemiddelde van ± 4.000. Nog erger is het met kantoorpersoneel dat op de werkvloer nog geen 1.000 stappen zet en dan ook nog vaak naar de kantine. Verpleegsters in ziekenhuizen kwamen gemiddeld op 13.000 stappen per dag terwijl een kamermeisje in de hotellerie uitkomt rond de 8.000 stappen per dag.

Naar aanleiding van het onderzoek adviseren de wetenschappers iedereen die onder de 10.000 stappen zit, dat te compenseren met 150 minuten wandelen per week. Een mooi advies voor beleidsambtenaren van gemeenten, maar dan wel in de stad waar ze werken. Dan leren ze de mensen beter begrijpen en ook de stad nog eens beter kennen.

Volgens de Duitse onderzoekers hoeven kelners niet meer extra te bewegen na hun diensttijd. Zij liepen gemiddelden van 21.000 stappen per dag.
Dat wist vele jaren geleden al de Wierdense exploitant Gierveld van de toenmalige bekende uitspanning ‘De Elf Provinciën’ in Hellendoorn. In de Twentsche Courant van destijds, liet hij al eens weten: "Mijn kelners zijn mijn raspaardjes"

‘Fijnslijper’

 

(c) 2019 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken